Τοπικά

Στον Βόλο σήμερα ο Μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος

Ο Μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος παρέστη σήμερα στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, Ιεράρχης της νεοσύστατης Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στους πολυετείς δεσμούς του με τον Πρόεδρο της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κ. Στέφανο, εξαίροντας τους αγώνες του για την στερέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μακρινή Εσθονία. Παράλληλα, εξέφρασε και την χαρά του για την πρώτη συλλειτουργία με Ιεράρχη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά την πρόσφατη θετική στάση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της.

Από την μεριά του, ο κ. Στέφανος μίλησε μεταξύ άλλων με θερμά λόγια για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και της Θεολογικής Σχολής της Εσθονικής Εκκλησίας, που προσφάτως αναγνωρίστηκε από το Εσθονικό κράτος και επαινέθηκε για το υψηλό πανεπιστημιακό της επίπεδο.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό του Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου, Ζέτας Μακρή, Κων. Μαραβέγια και Αθ. Λιούπη, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Αστυνομικού Δ/ντή Μαγνησίας κ. Βασιλείου Καραϊσκου και των επικεφαλής των στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών αρχών του τόπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το