Αθλητισμός

Στον Βόλο ο τελικός Κυπέλλου Ασφάλτου

Το Ράλι Κένταυρος πέραν της σημαντικής ιστορίας που έχει διαδραματίσει στους αγώνες αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια, για το 2017 απέκτησε έναν ακόμη τίτλο. Επιλέχθηκε να είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ασφάλτου 2017.
Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, σε μια διαφορετική εποχή από τα συνηθισμένα, η όμορφη παραθαλάσσια πόλη του Βόλου αναμένεται να υποδεχθεί όλους τους πρωταγωνιστές του Κυπέλλου και με πεδίο μάχης ειδικές διαδρομές που φημίζονται στο μυθικό βουνό των Κενταύρων και όχι μόνο, να αναδείξει τον Κυπελλούχο…
Έτσι λοιπόν, και όπως πάντα ξέρει, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου θα προσφέρει σε αγωνιζόμενους, χορηγούς και θεατές έναν συναρπαστικό αγώνα, με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων.
Είναι αναμφίβολα μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου θα προσπαθήσει να διοργανώσει έναν αγώνα, στον οποίο αξίζει να συμμετέχει κανείς, σαν αγωνιζόμενος και σαν θεατής με νέες προκλήσεις.

Ο φετινός αγώνας έχει σχεδιαστικά την ίδια δομή με παλαιότερες διοργανώσεις, είναι ευέλικτος, οικονομικός, ανταγωνιστικός, ποιοτικός και προπάντων ασφαλής σε μία πανέμορφη τοποθεσία, το Πήλιο.
Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα γίνει στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και εν συνεχεία στις 13:30 έως τις 15:30 για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Shakedown σε μια διαδρομή πολύ κοντά, στις παρυφές του Άνω Βόλου, την Κουκουράβα, μήκους 2,7 χλμ περίπου στην οποία τα πληρώματα θα έχουν τη δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Το τέλος της ημέρας, θα τους βρει όλους στην αγαπημένη τοποθεσία του Βόλου, την παραλία, όπου εκεί οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης στις 19:00.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 09:30 το πρωί, με την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου από το Βόλο και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της 1ης ειδικής διαδρομής «Αλυκόπετρα», εν συνεχεία το απαιτητικό «Καράβωμα» και κλείσιμο με την ειδική του «Κισσού», η οποία στο 2ο σκέλος θα είναι και η Power Stage του αγώνα, χαρίζοντας έξτρα βαθμούς στους διεκδικητές του τίτλου.
Ενδιάμεσο σέρβις στα πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες. Το αρχηγείο του Ράλι Κένταυρος θα βρίσκετια στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Park. Τερματισμός, το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:10 στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Αρωγός των διοργανώσεων της Λέσχης αλλά και του φετινού αγώνα για ακόμη μια φορά η AEGEAN Καραλής.

Το Ράλι Κένταυρος 2017 τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕ Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Οι δηλώσεις συμμετοχής άρχισαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και λήγουν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 22:00.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο-fax της Λέσχης 2421055339, καθώς και στα τηλέφωνα του προέδρου Δημήτρη Γαρουφαλιά (6947156759) και του γραμματέα Γιώργου Μπέτα (6944590640), καθώς και στην ιστοσελίδα www.lavolos.gr, ενώ το email είναι [email protected].
«Και σε όλα αυτά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό είναι το μοναδικό χρώμα του Ράλι Κένταυρος; Σας περιμένουμε στο Βόλο και στο Πήλιο. Σας περιμένουμε στον τελικό Κυπέλλου-Ράλι Κένταυρος του 2017!» υπογραμμίζει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το