Τοπικά

Στον Βόλο ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχ. Τσαμάζ: Αναγκαίος ο ψηφιακός ανασχηματισμός των επιχειρήσεων

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Μιχάλης Τσαμάζ, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την περιφερειακή ανάπτυξη, στο πλαίσιο διευρυμένης συνεδρίασης του Συνδέσμου Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, την οποία χαρακτήρισε ως τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, και τόνισε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την εξέλιξη της χώρας.
«Όποιος χάσει το τρένο της ψηφιακής επανάστασης, θα μείνει πίσω, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και στις θέσεις εργασίας», επισήμανε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για την προώθηση του ψηφιακού ανασχηματισμού.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης αλλά και επιχειρήσεων, προκειμένου να προχωρήσει η ψηφιοποίηση, ενώ από το 2019 θα λειτουργήσει παρατηρητήριο που θα παρακολουθεί τις σταδιακές αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα.
Μάλιστα ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Cosmote λέγοντας ότι τόλμησε κατά την περίοδο της κρίσης να προχωρήσει σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της τεχνολογίας, με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσουν το κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας.

Ο κ. Τσαμάζ μαζί με την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Ελένη Κολιοπούλου
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το