Τοπικά

Στον Βόλο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ: «Τα μνημόνια δεν τελείωσαν στις 21 Αυγούστου – Η μάχη συνεχίζεται»

Οι μόνιμοι διορισμοί, οι οικονομικές απολαβές, τα επιδόματα, η αξιολόγηση, το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ΑΔΕΔΥ. Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο για την κινητοποίηση δημόσιων υπαλλήλων με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Το κ. Πάιδα προλόγισε ο πρόεδρος του τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης που σημείωσε ότι θα υπάρξει ενημέρωση των διοικητικών συμβουλίων και συλλόγων σχετικά με την κινητοποίηση, ενώ το Σάββατο τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τον Βόλο στις 8:30 το πρωί, μπροστά από το Δημαρχείο.
Ο κ. Πάιδας μίλησε για τη «ζημιά» που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρόνια της κρίσης. «Το μισθολόγιο είναι παγωμένο και οι απώλειες στην αγοραστική δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων φτάνουν το 30-35%. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα είναι η αρχή της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Από αριστερά ο συνδικαλιστής στο Νοσοκομείο Βόλου Λεωνίδας Αναστασίου, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Μούσιος

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε πως αποτελεί θέμα αιχμής το οικονομικό καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν άλλο να σηκώνουν το βάρος των πλεονασμάτων. Ζήτησε επίσης να γίνουν μόνιμοι διορισμοί καθώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών φτάνει το 20%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 50%. «Τα κύρια προβλήματα είναι στον χώρο της παιδείας και στην υγεία. Στην παιδεία η υποστελέχωση αγγίζει τους 20.000-22.000 εκπαιδευτικούς. Τον ίδιο αριθμό αναμένουμε και φέτος παρά τις υποσχέσεις. Όλα ήταν ένα ψέμα και μία απάτη. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον χώρο της υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Φτάσαμε στο σημείο να αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 35 ασθενείς και αυτό δεν συμβαίνει ούτε στην Αφρική. Ζητήσαμε πίνακες για τις προσλήψεις αλλά δεν μας έδωσαν ποτέ τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα ο κ. Πάιδας σημείωσε πως ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση για το θέμα και αναμένεται συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Πάιδας αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση, δηλώνοντας πως η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί η σωστή τοποθέτηση στελεχών στη δημόσια διοίκηση, μετά η σύνταξη οργανογράμματος και στη συνέχεια να ακολουθήσει η αξιολόγηση. «Τον Φεβρουάριο καταγγείλαμε τις φωτογραφικές προκηρύξεις και στο γραφείο του κ. Σπίρτζη. Προκηρύξεις κατά το δοκούν και η κ. Γεροβασίλη μας κατήγγειλε για προπαγάνδα. Μας αφορά επίσης ο συνδικαλιστικός νόμος αλλά και το αφορολόγητο που θα μειωθεί στα 4.800 ευρώ από τα 8.500 που είναι σήμερα» πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε επίσης στο συνταξιοδοτικό καθώς είναι ένα θέμα που αφορά 2,8 εκ. πολίτες. Δήλωσε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές 30% και σε 4 μήνες αναμένεται «σφαγή των συντάξεων».
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ξεκαθάρισε πως θα δοθεί μάχη, καθώς τα μνημόνια δεν τελείωσαν στις 21 Αυγούστου. «Για τα επόμενα 42 χρόνια πρέπει να παρουσιάζουμε απαιτητικά πλεονάσματα. Ανάπτυξη με αυτά τα πλεονάσματα δεν μπορεί να υπάρξει. Η κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι η απαρχή των αγώνων μας».

Ερωτώμενος για το συνδικαλιστικό κίνημα, ο κ. Πάιδας απάντησε πως τα τελευταία χρόνια οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις δέχονται κρίση. «Αυτό οφείλεται στην κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος. Παθογένειες, όπως κομματικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούσαν το κίνημα ή προσωπικά οφέλη, πρέπει να τα καταδικάσουμε. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναρωτηθούμε αν θέλουμε τους συναδέλφους δίπλα μας.

Ο κ. Πάιδας ευχαρίστησε επίσης τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα κεντρικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και ειδικά από την κεντρική ΕΡΤ. «Ήμασταν από τους πρώτους που σταθήκαμε κοντά τους όταν έπεσε το μαύρο, αλλά δεν βλέπουμε καμία συμπαράσταση στο να προβάλουμε τα αιτήματά μας» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το