Τοπικά

Στον Βόλο ο Ν. Φίλης για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων “Θ”

filis

Παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ή σε διαφορετική περίπτωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Πρυτάνεων στον Βόλο η οποία ουσιαστικά αρχίζει μεθαύριο Πέμπτη με την πραγματοποίηση των συναντήσεων των γραμματέων των Επιτροπών Ερευνών.
Βέβαια οι εργασίες της Συνόδου θα κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο που θα παρευρεθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η Σύνοδος θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φιλοξενεί τη Σύνοδο Πρυτάνεων μετά από πέντε χρόνια, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 2011 με πρύτανη τότε τον κ. Κώστα Γουργουλιάνη, ενώ οι εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί ξανά στο Valis της Αγριάς.
Οι εργασίες της Συνόδου παρουσία των πρυτάνεων από τα 20 και πλέον ΑΕΙ θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η συνάντηση των πρυτάνεων είτε με τον υπουργό κ. Φίλη είτε με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Αναγνωστοπούλου η οποία είναι και η αρμόδια σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως είθισται η συνάντηση των πρυτάνεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαρκεί δύο με τρεις ώρες και βγαίνουν και τα συμπεράσματα.
Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η συνάντηση των προέδρων των Επιτροπών που έχει επίσης ενδιαφέρον.
Ήδη το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε ρυθμούς διεξαγωγής της Συνόδου έχοντας ετοιμάσει το πρόγραμμα αλλά και μελετήσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να όλα να διεξαχθούν ομαλά και να μην υπάρξουν προβλήματα.
Σημειώνεται πως το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων για το ακαδημαϊκό έτος (από Σεπτέμβριο 2014 έως Σεπτέμβριο 2015) αποτελείται από τους εξής πρυτάνεις: Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθ. Γεώργιος Πετράκος, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προεδρεύων, καθ. Αχιλλέας Ζαπράνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Επομένως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ακόμη ένα ενδιαφέρον για τη φετινή Σύνοδο, καθώς ο πρύτανης είναι και προεδρεύων στο προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το