Τοπικά

Στον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας – Μίλησε με γιατρούς κι εργαζομένους – Εικόνες

Στον Βόλο, βρίσκεται σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έφθασε γύρω στις 12 – από τις 11 που ήταν προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εκεί, τον ανέμεναν οι Βουλευτές, Διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατροί κι εργαζόμενοι. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ Νικ. Χαυτούρα, με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ντ. Μηνδρινό καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου “Φίλοι του Νοσοκομείου Γεωργία Σταγάκη.

Ο κ. Χαυτούρας του εξήγησε την κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου κι όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους “Αυτή η χώρα δεν έχει ελπίδα. Όλοι αλλάζουν ρόλο, όταν είναι συμπολίτευση, όταν κυβερνούν μιλούν διαφορετικά, απέναντι σε αυτά που είχαν πει πριν. Όταν είναι αντιπολίτευση διαμαρτύρονται και το παίζουν αγωνιστές. Είπα στον πρώην πρωθυπουργό ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από τη δική του διακυβέρνηση στην κατάντια των νοσοκομείων. Υπάρχει αποτύπωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν στελεχώθηκαν σωστά”. Για το νοσοκομείο του Βόλου, αναφέρθηκε συνοπτικά ότι ένα παθολόγος δεν μπορεί να εφημερεύει για εκατό ασθενείς, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου κι όπως είπε “Δεν έχουμε πνευμονολόγο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δεν μίλησε πολύ για το πριν” αλλά ο κ. Χαυτούρας του είπε ότι και επί δικής του διακυβέρνησης υπάρχουν ευθύνες καθώς όπως ανέφερε “Όταν τον Υπεάρχη είπα ότι έχουν το μυαλό τους στην ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης Ν.Δ., μου απάντησε ότι επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπήκε το μπλοκάκι. Έδειξε να παραδέχθηκε την κατάσταση που επικρατεί και  ευθύνες έχει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση είναι τραγική και διακυβεύεται η υγεία των πολιτών και δεν πρέπει να την κρύβουμε. Οι διοικήσεις που ορίζουν οι κυβερνήσεις πρέπει να αναδεικνύουν τα προβλήματα και όχι να τα κρύβουν”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ντ. Μηνδρινός, ανέφερε ότι “εμείς, πάντα αναδεικνύουμε τα προβλήματα που έχει ο χώρος της υγείας και κάνουμε έκκληση αυτές οι ανάγκες που έχουμε να ικανοποιηθούν. ΟΙ εργαζόμενοι έχουν γίνει λάστιχο, δεν προλαβαίνουμε τα περιστατικά”, ενώ αναφέρθηκε και στις συμβάσεις που λήξουν “Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία, αύριο θα είναι στα πλυντήρια, μεθαύριο στο φαρμακείο. Δεν γίνεται έτσι η διαχείριση της πανδημίας τώρα αλλά και γενικά δεν γίνεται έτσι η διαχείριση. Αυτό που κάνουμε είναι να μπαλώνουμε μία κατάσταση με κάποιο προσωπικό για λίγο καιρό. Ζητάμε την άρση των αναστολών στα παιδιά που έχουν βγει με αναστολή. Είχαν πει θα προσλάβουν με τρίμηνες συμβάσεις και αυτό δεν το δέχεται ο κόσμος και δεν έρχεται κανείς και εργάζεται περισσότερο το υπάρχον προσωπικό. Μας έχουν κάνει αναστολή των κανονικών αδειών για να μην φαίνονται τα κενά, αλλά και πάλι φαίνονται”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το