Αθλητισμός

Στον Βόλο μπήκαν οι βάσεις της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο

Τον Βόλο επέλεξε για την προετοιμασία της η Εθνική ομάδα τζούντο. Οι Έλληνες αθλητές προετοιμάστηκαν πυρετωδώς για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα τους δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020. Για ιδανικές συνθήκες που συνάντησαν στην πόλη μας κάνουν λόγο στη «ΘτΔ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Καφενταράκης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης,

Στον Βόλο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η αφρόκρεμα του ελληνικού αλλά και του ευρωπαικού τζούντο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο επέλεξε την πόλη μας για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της εν όψει του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με απώτερο σκοπό την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Οι προπονήσεις διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος» και στη «ΘτΔ» μίλησαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Καφενταράκης, που είναι και Βολιώτης, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια για την παραμονή τους στον Βόλο.

Καφενταράκης: Πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξήχθη τόσο μεγάλο καμπ
Ο συμπολίτης μας Γιάννης Καφενταράκης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το προπονητικό καμπ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. «Επρόκειτο για ένα προπονητικό καμπ δέκα ημερών, που αποτελούταν από 60 αθλητές των Εθνικών ομάδων, άνδρες και γυναίκες των κατηγοριών εφήβων και νέων. Μαζί τους βρέθηκαν και οι Γιώργος Αζωίδης, Αλέξιος Ντανατσίδης και Δημήτρης Τσουμήτας, οι οποίοι είναι από τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου
Επίσης στον Βόλο ήρθαν και 40 κορυφαίοι αθλητές από Σερβία, Ρωσία, Γεωργία και Ουγγαρία. Όλοι τους βρέθηκαν εδώ για να βοηθήσουν στο καμπ, ώστε να έχουν οι αθλητές μας παρτενέρ υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, όμως, ωφελήθηκαν κι αυτοί από μας γιατί διαθέτουμε κορυφαίους αθλητές. Επίσης μας επισκέφθηκαν και ξένοι προπονητές που βοήθησαν το δικό μας έργο
Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά. Πιστεύουμε σ’ αυτά τα παιδιά. Βρισκόμαστε εν όψει ολυμπιακής προετοιμασίας. Στον Βόλο βάλαμε ένα λιθαράκι για να αρχίσουμε καλά τη νέα χρονιά. Ουσιαστικά είμαστε στην εκκίνηση της νέας χρονιάς και στο κυνήγι των απαραίτητων βαθμών που χρειάζεται για να προκριθούν οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο οποίος έκανε λόγο για ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας στον Βόλο:
«Ο χώρος στον οποίο έγιναν οι προπονήσεις μας κάλυψε απόλυτα. Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που μας παραχώρησαν μέρος των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Πανθεσσαλικό για να μείνουν κάποιοι αθλητές, αφού τα έξοδα είναι τεράστια για την ομοσπονδία. Βέβαια όσον αφορά τα χρήματα που απαιτήθηκαν για το καμπ, κάποια τα βάλαμε εμείς ως ομοσπονδία και κάποια ο Δήμος Βόλου.
Είναι η πρώτη φορά που το μέγεθος αυτής της προετοιμασίας είναι τόσο μεγάλο για την Ελλάδα. Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τον Βόλο και γενικά το δικό μας το άθλημα, γιατί ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Ηλιάδη να τεστάρουμε όλους τους αθλητές μαζί και μετά να γίνει η επιλογή των καλύτερων. Συνολικά βρέθηκαν στην πόλη μας 14 αθλητές από κάθε κατηγορία και συνολικά 60 τον αριθμό. Ανάμεσα στους αθλητές που μετείχαν στην προετοιμασία ήταν και Βολιώτες».

Γ. Καφενταράκης (αριστερά) και Ν. Ηλιάδης μιλούν στη «ΘτΔ» για τις συνθήκες της προετοιμασίας

Ηλιάδης: Να μας φέρει γούρι πάλι ο Βόλος
Το 2004 η Εθνική ομάδα τζούντο είχε πραγματοποιήσει πάλι την προετοιμασία της στον Βόλο. Αυτό της είχε φέρει γούρι, καθώς στη συνέχεια κατέκτησε τα πρώτα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια θετική εξέλιξη περιμένει και ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας που γίνεται στην πόλη μας.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι από το 2008 μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναγίνει προετοιμασία σε τόσο μεγάλο μέγεθος στην Ελλάδα. Δεν είχαμε τις δυνατότητες, γενικά υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομοσπονδία, η οποία ήταν χρεωμένη. Με τον νέο πρόεδρο, τον Γιάννη Καφενταράκη, από το 2010 μέχρι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας κατάφερε να εξοφλήσει τις οφειλές της προηγούμενης διοίκησης, που έφταναν περίπου το ένα εκατομμύριο.
Αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία στέκεται καλά οικονομικά και έχει δυνατότητες να κάνει αυτό το καμπ, όπου καλέσει χώρες όπως η Σερβία, η Ρωσία, η Γεωργία και η Ουγγαρία, προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά το έργο μας. Μπροστά μας έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων και από τη συγκεκριμένη προετοιμασία θα επιλέξουμε ποιοι αθλητές θα συμμετάσχουν.
Το διάστημα από 20 ως 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι τέσσερις βασικοί αθλητές μας, οι οποίοι έχουν μεγάλες διακρίσεις, βρέθηκαν στον Βόλο.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο κ. Καφενταράκη για την υποστήριξη, αλλά και για το σημαντικό έργο που επιτελεί γενικότερα στην ομοσπονδία. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τη βοήθειά τους. Τέτοια βοήθεια δυστυχώς δεν έχουμε συχνά» υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής για να συμπληρώσει:
«Πιστεύουμε ότι θα επαναληφθούν οι επιτυχίες που είχαμε το 2004, όταν πριν τους αγώνες είχαμε κάνει προετοιμασία πάλι εδώ στον Βόλο. Μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολούθησε η Ελλάδα για πρώτη φορά κατέκτησε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στο τζούντο, για να έρθει στη συνέχεια και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου αναδείξαμε κι άλλους τρεις Ολυμπιονίκες.
Πιστεύω ότι ο Βόλος μας φέρνει γούρι και θα πάμε καλά…».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο παιδί – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Παράσυρση ανηλίκου από Ι.Χ. σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12) στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με…

21 Δεκεμβρίου 2023

Άσκηση σεισμού από τη ΛΕΔ Μαγνησίας

Άσκηση Σεισμού που εξελίχθηκε σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή με κάθοδο του Αϊ Βασίλη από την ταράτσα…

21 Δεκεμβρίου 2023

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: «Φοβόμαστε πως το Γκρίνταβικ θα εξαφανιστεί από τον χάρτη» – Συγκλονίζουν οι κάτοικοι που έφυγαν από τα σπίτια τους

Και φέτος τα χριστουγεννιάτικα φώτα γύρω από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, θα έκλεβαν…

21 Δεκεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Με την απειλή της διακοπής ρεύματος ζουν οι πληγέντες αγρότες της Μαγνησίας»

Σε Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μετά τις καταγγελίες αγροτών της…

21 Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η…

21 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Αρκετοί οι νεκροί, λέει η αστυνομία – «Εξουδετερώθηκε ο δράστης»

Τρόμος επικρατεί στην Πράγα, έπειτα από περιστατικό πυροβολισμών σε πανεπιστήμιο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως «εξουδετέρωσε»…

21 Δεκεμβρίου 2023