Πολιτισμός

Στον Βόλο η πρεμιέρα της 2ης χρονιάς για την παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» 

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A Priori παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη και για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από τη μεγάλη απήχηση και τις εξαιρετικές κριτικές, τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, η παράσταση κάνει την πρεμιέρα της δεύτερής της χρονιάς στον Βόλο στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας.
Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν για άλλη μια χρονιά, όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό, όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο, αντιμάχοντας τον τίτλο, σφύζει από ζωή…
Ο Τολστόι, μέσω αυτού του έργου του, επιχειρεί ένα προσκύνημα στον θάνατο, αντιλαμβανόμενος εις βάθος τη σημασία της Μνήμης Θανάτου. Το να θυμάται δηλαδή ο άνθρωπος ότι είναι θνητός, ότι θα ’ρθει η στιγμή που θα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το πως έζησε. Αυτή η σκέψη κάθε άλλο παρά λυπηρή είναι αν ο άνθρωπος καταφέρει να ζήσει «όπως πρέπει να ζει ο Άνθρωπος».

Κείμενο: Leo Tolstoy, μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου, θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης, πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου, κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη, σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα, φωτογραφίες/γραφιστική επιμέλεια: Grid Fox, promo video: Κώστας Γεραμπίνης, επικοινωνία: Άντζυ Νομικού.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 ευρώ, πόρτα 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο Λύχνος της Ι.Μ. Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη 160, 2421032916.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το