Τοπικά

Στον τελικό διαγωνισμό τεχνολογίας προκρίθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου

Στον τελικό του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools περιόδου 2021-22 προκρίθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Η ομάδα αποτελείται από 9 μαθητές υπό τη διακριτική καθοδήγηση δυο εκπαιδευτικών του σχολείου και ονομάζεται V-TechRacing, όνομα εμπνευσμένο από τις λέξεις Volos, Technology, Racing.
Τα μέλη της ομάδας παρακολουθούν την πορεία της Formula 1 σε όλους τους τομείς (σχεδιασμός, κατασκευή, marketing, management) εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία αυτή. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1, χρησιμοποιώντας εργαλεία σχεδίασης και κατασκευής σε τρεις διαστάσεις, καθώς και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ(3D-CAD).
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις: Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική, Μαθηματικά, Οικονομία και Επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα, όμως, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.
Οι μαθητές αφιέρωσαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, δουλεύοντας ακόμα και τα σαββατοκύριακα είτε διά ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη. Σχεδίασαν ένα αμαξίδιο με προκαθορισμένες προδιαγραφές που ορίστηκαν από τον διαγωνισμό και παράλληλα σχεδίασαν και εφάρμοσαν ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων. Η ανάγκη εύρεσης των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, η προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η κατασκευή ενός εκθεσιακού περιπτέρου κ.ά. είναι τα βασικά στοιχεία για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από μια αξιοπρεπή συμμετοχή στους τελικούς.
Το όλο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να καινοτομούν, να έρχονται σε επαφή με το marketing, την προώθηση προϊόντων και με την ιδέα του επιχειρείν. Επίσης αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.
Μαθητές που συμμετέχουν: Ανδρινόπουλος Μιχάλης, Βαράκης Άγγελος, Βάσιλα Φαίδρα, Βάσιλας Έκτορας, Δημητρίου Ιωάννης, Θέου Ιφιγένεια, Ιωάννου Δημήτρης, Λαμπράκης Μιχάλης, Ναρλή Σοφία
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατιρτζίδης Γεώργιος, Κοκκαλάρα Μαρία.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το