Τοπικά

Στον Ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδούλη η διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα Διοικήσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Υποστράτηγο Ευάγγελο Παπαδόπουλο και η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που διατέλεσα Διοικητής ενός από τους πιο αξιόμαχους Σχηματισμούς του Στρατού μας καθώς και εξαίρετων μαχητών, επίλεκτων ανδρών και γυναικών, πεζοναυτών που έχουν πλήρη επίγνωση του καθήκοντος και του χρέους προς την Πατρίδα» ανέφερε στην ομιλία του ο Υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος και ευχαρίστησε την ιεραρχία που του εμπιστεύτηκε τη θέση αυτή. Κάλεσε επίσης τους πεζοναύτες να είναι περήφανοι για τα διακριτικά και τον μπερέ που φέρουν επάξια.
«Να είστε περήφανοι για το έργο σας, να είστε περήφανοι γιατί κερδίσατε, το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων, σε όλες τις περιοχές όπου ενεργήσατε, στο Βόλο, στην Ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος, αποδεικνύοντας ότι αποτελείται ισχυρή δύναμη αποτροπής, την ασπίδα και το μακρύ δόρυ του Στρατού μας» .

Επίσης ευχήθηκε στον νέο Διοικητή Ταξίαρxo Παναγιώτη Κορδούλη, επιτυχία στα καθήκοντα του και πρόσθεσε πως είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα είναι ένας πανάξιος Διοικητής.

Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής της Ταξιαρχίας Π.Κορδούλης τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την τιμή που του έγινε και πως συνειδητοποιεί πλήρως το βάρος της ευθύνης και των υποχρεώσεων που του ανατέθηκαν από την Στρατιωτική Ιεραρχία.
«Έχω πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων και των ευθυνών που απορρέουν από τη διοίκηση ενός Σχηματισμού που θα κληθεί, εάν απαιτηθεί, να υπερασπισθεί από την πρώτη γραμμή κάθε νησιωτικό κυρίως τμήμα της Ελληνικής επικράτειας και που εκπροσωπεί επάξια και προβάλλει το Στρατό Ξηράς στη διεθνή σκηνή, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το