Τοπικά

Στον “αέρα” η μελέτη για τις συνδυασμένες μεταφορές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι βουλευτές  Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος και Αθ. Λιούπης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μαζί με τους καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξιο Δέφνερ και Κωνσταντίνο Λαλένη, για το ζήτημα της χρηματοδότησης της μελέτης για τις συνδυασμένες μεταφορές στη Μαγνησία και την αξιοποίηση των υποδομών, όπως το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος.
Ο υπουργός εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για τον τρόπο σύναψης της σύμβασης για τη μελέτη, τονίζοντας ότι λόγω των σοβαρών ελλείψεων στη σύμβαση δεν υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος για τη χρηματοδότησή της.

Από την πλευρά τους, οι δύο καθηγητές αναγνώρισαν τις ελλείψεις και τα κενά της σύμβασης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει τα 2/3 της μελέτης.
Οι βουλευτές Χρ. Μπουκώρος και Αθ. Λιούπης άσκησαν κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι παρά την εξαγγελία της συγκεκριμένης μελέτης εν μέσω μεγάλης δημοσιότητας, δεν υπήρξε μέριμνα και κανένας συγκεκριμένος κώδικας για τη χρηματοδότησή της, στο ποσοστό που είχε δεσμευθεί το υπουργείο ότι θα χρηματοδοτήσει. Ωστόσο, οι δύο βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την ολοκλήρωση της μελέτης.
Ο Υπουργός από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας το έργο των δύο καθηγητών και των συνεργατών του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και τη χρησιμότητα της μελέτης για το μέλλον των συνδυασμένων μεταφορών στη Μαγνησία, δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης της συγκεκριμένης μελέτης, με την προϋπόθεση της υπογραφής νέας και ολοκληρωμένης από κάθε άποψη σύμβασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το