Η Απτυχίωτη

Στον πηγαιμό για «Βόλος ΝΠΣ»… (Photos)

Με φωτογραφικό ρεπορτάζ υποδεχόμαστε το φθινόπωρο. Και πρώτη επιλογή τα δικά μας λημέρια, τα νεαπολίτικα, που δέχονται την «ειδική περιποίηση» της δημοτικής αρχής, μόνον βεβαίως σε ό,τι αφορά το γήπεδό της, που αναμορφώθηκε και ρετουσαρίστηκε, για να υποδεχθεί μια ομάδα από άλλη πόλη (;). Η Πύδνα Κίτρους, λοιπόν, των 1.500 κατοίκων, που … μεταμορφώθηκε σε «ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ» των 145.000 κατοίκων…, συχνάκις ακούμε ότι είναι και πολύ καλή ομάδα, οπότε δικαίως αναρωτιόμαστε:

1) Αν είναι τόσο καλή, γιατί δεν την κρατούσαν στην Πύδνα; Δεν αντέχουν τη δόξα εκεί;

2) Αν ήρθε, για να ενώσει την πόλη, γιατί οι δημιουργοί της επιτρέπουν να συντηρείται σελίδα στο facebook, όπου αναρτώνται χυδαία και διχαστικά σχόλια κατά των δύο ιστορικών ομάδων της πόλης μας, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της ΝΙΚΗΣ;

Εδώ βλέπουμε ένα από τα μηνύματα «αγάπης, ομόνοιας και αθλητικού πνεύματος» (ξεπερνάμε την ορθογραφία και κρατάμε την κεντρική ιδέα).

Πάντως, το γήπεδο τη ομάδας που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται με σήμα τον Μπάτμαν, τον Σπάιντερμαν και τον κατοχικό δοσίλογο (τρία σε ένα), είναι έτοιμο να υποδεχθεί το «ΝΠΣ Βόλου», καθαρό και στολισμένο με όλες τις πολυτέλειες. Ακόμη και το Σάββατο, τεχνίτης επιμελούταν τις τελευταίες λεπτομέρειες στη βαφή των τερμάτων του γηπέδου, ώστε η εικόνα να αγγίξει την τελειότητα!

Εν τω μεταξύ, στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης, παγκάκια και κούνιες έχουν διαλυθεί, ενώ τα πλημμυρισμένα από σκουπίδια καλαθάκια έχουν μεταμορφωθεί σε υπαίθρια εργαστήρια ανάπτυξης νέων σηπτικών μορφών ζωής. Οι κοινόχρηστοι χώροι της περιοχής έχουν γίνει δύσβατοι από τα χόρτα, ενώ το παλιό εργοστάσιο του Βάκατου είναι μια υπέροχη αυτοφυής ζούγκλα. Σε λίγο λέμε να το ανακηρύξουμε εθνικό πάρκο για την προστασία της άγριας ζωής. Να μας φέρει και τουρισμό. Γιατί όχι; Η Βάλια Κάλντα καλύτερη είναι δηλαδή; Η Νεάπολη άλλωστε όπως είναι γνωστό, όταν βρέχει, έχει και τις λίμνες της και τα ποτάμια της…

Κι ενώ το γκαζόν του γηπέδου του «ΝΠΣ Βόλου» ποτίζεται και κουρεύεται, έτσι ώστε να παραμένει αυστηρά στους τρεις πόντους πάνω από το έδαφος, (το ίδιο συμβαίνει και με τα φρεάτια) τα χόρτα στην υπόλοιπη συνοικία έχουν φτάσει στους ορόφους των περιοίκων.

Κι ακριβώς απέναντι από το γήπεδο, στέκουν, σχεδόν σα να ντρέπονται, άναρχες χωματερές, τις οποίες κάποιοι ασυνείδητοι δημιούργησαν και κανείς από τη Δημοτική Αρχή δε φρόντισε να μαζέψει, αφήνοντας τη συνοικία της Νεάπολης να φαντάζει σαν το φτωχό συγγενή δίπλα στο ανακαινισμένο, πεντακάθαρο και γυαλισμένο γήπεδο. Τα τσιμέντα σου καινούργια, δήμαρχε, με έπιπλα λουστραρισμένα, και μια γυαλάδα που στραβώνει και δε σ’ αφήνει χώρο να σταθείς.

Καλό μας φθινόπωρο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το