Τοπικά

Στον «πάγο» 400 υποψήφιοι οδηγοί από τη Μαγνησία

Σήμερα κλείνει ένας μήνας από την αποχή των εξεταστών στο μηχανολογικό της Μαγνησίας και 400 διπλώματα δεν έχουν εκδοθεί καθώς δεν έχουν γίνει εξετάσεις. Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί παράταση στην αποχή των εξεταστών που είναι απλήρωτοι από τον Μαϊο για την παροχή του ειδικού έργου και οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν εργάζονται.

Ο υπουργός ήδη έχει υποσχεθεί ότι αρχές του Νοέμβρη θα καταθέσει το νέο σύστημα εξέτασης στη Βουλή και παράλληλα θα τους δώσει το αντίστοιχο επίδομα το οποίο παίρνανε μέχρι τώρα σαν αποζημίωση για τις εξετάσεις. Περιμένοντας να βγει λευκός καπνός από το υπουργείο», να παραταθεί έως το τέλος του 2018 το μέτρο που θέλει εξετάσει εντός ωραρίου καθώς στην αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει εξαιρετικά μεγάλος ο χρόνος αναμονής για την έκδοση αδειών οδήγησης, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Στη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΝΠΕ έκρινε επιβεβλημένη την άμεση ψήφιση της σχετικής διάταξης αφού, όπως επισημάνθηκε, «ο χρόνος που εξοικονομήθηκε όσον αφορά τις εξετάσεις και τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών οδήγησης χάρις στις πρωτοβουλίες των Περιφερειών κινδυνεύει να χαθεί με ευθύνη του κεντρικού κράτους».
Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παίρνει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών με αντικείμενο όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το