Αθλητισμός

Στον Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν μονόδρομο την αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν επιθυμεί τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Οι σύλλογοι της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας υποστηρίζουν, πως δεν μπορούν να αγωνιστούν με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Τα γήπεδα είναι ακατάλληλα, αλλά και αυτοί που θέλουν να παίξουν δεν μπορούν να εγγυηθούν. Αν οι ομάδες πάρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα χέρια τους θα δουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Τόσο οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όσο και αυτές της Σούπερ Λιγκ 2 δεν έχουν τα χρήματα για να τα υλοποιήσουν.
Συν τοις άλλοις, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν επιθυμούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, καθώς ζητούν από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών και να αποκατασταθεί η περσινή αδικία, όταν οι ομάδες που στέφθηκαν πρωταθλήτριες στη Γ’ Εθνική, επί της ουσίας δεν ανέβηκαν κατηγορία. Κι αυτό εξαιτίας της αναδιάρθρωσης-έκτρωμα που έκανε ο τότε υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Αποδείχθηκε, άλλωστε, περίτρανα φέτος, πως η Σούπερ Λιγκ 2 με τον τρόπο που λειτούργησε, ήταν μια αποτυχημένη κατηγορία, καθώς το πρωτάθλημα δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον.

Οι «φωνές» για αναδιάρθρωση καθημερινά πληθαίνουν και σ’ αυτές ήρθαν να προστεθούν οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, οι οποίοι ζητούν την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία δύο ομίλων (Βόρειος και Νότιος όμιλος), με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι, θα μειωθεί και το κόστος των μετακινήσεων για τις ομάδες.
Μάλιστα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί από τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής η επίσημη πρόταση αναδιάρθρωσης στους άμεσα εμπλεκόμενους. Στη σχετική ενημέρωση των «8» αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία και λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί θετικά για την πλήρη αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε πως είναι συγκυριακά εφικτό να προχωρήσει η πολιτεία σε γενναία μέτρα στην κατεύθυνση μεγάλων αλλαγών. Εμείς που αποτελούμε την ομάδα των οκτώ πρωταθλητριών της Γ’ Εθνικής, συνεχίζουμε επαφές και συναντήσεις».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, Μάνος Γαβριηλίδης, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών προέβλεψε αναδιαρθρώσεις, τονίζοντας σχετικά: «Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων ήταν να προβιβαστούν και οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, ενώ για τον υποβιβασμό είχαμε 2-3 προτάσεις. Ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση, γιατί περιμένουμε τις αποφάσεις των παραπάνω κατηγοριών για αναδιάρθρωση. Όλες οι αποφάσεις θα περάσουν από την ΕΠΟ και εκτιμώ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση, καθώς υπάρχουν πολλές δυσαρεστημένες ομάδες. Κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει από πάνω και με συμφωνία της Σούπερ Λιγκ και των Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Όλα θα εξαρτηθούν και από το πόσοι αγώνες θα γίνουν του χρόνου, πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εξελίξεις που θα κριθούν από την πορεία του κορωνοϊού.
Κυκλοφορεί, επίσης, το σενάριο σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, οι τρεις πρώτες κατηγορίες της χώρας μας να αποτελούνται από 16 ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, οι Σούπερ Λιγκ, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ θα έχουν από 16 ομάδες.
Παράλληλα, οι ΠΑΕ που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης, για να μην παρατηρηθούν εκ νέου φαινόμενα, όπως αυτά της Κέρκυρας και του Απόλλωνα Πόντου, στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου υποστηρίζουν, πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα να πάρει η ΠΑΕ αδειοδότηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όταν θα συμπληρωθεί ο φάκελος και θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης. Όπως σε όλες οι ομάδες, έτσι και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η οποία σταμάτησε ξαφνικά, λόγω του κορωνοϊού. Εκκρεμότητες, που θα φροντίσουν οι διοικούντες να διευθετηθούν, είτε συνεχιστεί, είτε όχι το πρωτάθλημα.
Είναι γεγονός, πάντως, πως τα πράγματα στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι πολύ καλύτερα, όσον αφορά τα χρέη των ΠΑΕ, σε σχέση με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, όπως άλλωστε τόνισε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το