Τοπικά

Στον κόμβο Αερινού βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ

Στον κόμβο του Αερινού θα βγουν σήμερα το μεσημέρι τα τρακτέρ στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που αρχίζουν οι αγρότες. Παράλληλα, τρακτέρ θα παραταχθούν και στον κόμβο της Νίκαιας, όπου αναμένεται να είναι και το επίκεντρο των κινητοποιήσεων για τη Θεσσαλία.
Για ακόμη μια χρονιά οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα.
Οι αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίoυ έκαναν σύσκεψη την Παρασκευή και αρχικά υπήρχαν σκέψεις, προτάσεις για κάθοδο στη Νίκαια. Τελικά επικράτησε η άποψη να βγουν στον κόμβο του Αερινού, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, χωρίς όμως να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«1) Την αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι και των ζημιών από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες στην παραγωγή.
2) Τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.
3) Τη μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας στα αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση των διαφόρων «ειδικών» χαρατσιών.
4) Τις έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες.
5) Τη μείωση της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων.
6) Το σταμάτημα των παρακρατήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και των απειλών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τράπεζα.
Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το