Τοπικά

Στον Εισαγγελέα η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία για αδέσποτα και κακοποίηση των ζώων στη φάτνη που στήθηκε στον Βόλο

Επιστολή στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων στην οποία καταγγέλλουν τον Δήμο Βόλου και την αρμόδια Αντιδημαρχία για μη σύννομες ενέργειες σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και κακοποίηση ζώων στη χριστουγεννιάτικη φάτνη που έχει στηθεί έξω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου.
Με την επιστολή τους στην Εισαγγελέα, η Ομοσπονδία και η Συντονιστική Επιτροπή  σημειώνουν πως λαμβάνουν καταγγελίες πολιτών για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στα αδέσποτα και προσθέτει πως “με πρόσχημα τη χριστουγεννιάτικη περίοδο,  ο ανάδοχος προχώρησε στην περισυλλογή αδέσποτων σκύλων με εντολή της αντιδημάρχου κατά παράβαση του νόμου”.

Αναφορικά με τα ζώα στη φάτνη, καταγγέλλουν πως «κάθε χρόνο γίνονται μάρτυρες χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στην Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου» και προσθέτουν πως σύμφωνα με το νόμο, συνιστά παθητική κακοποίηση.
Καλούν έτσι την Εισαγγελέα να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία απομάκρυνσης των ζώων από τη φάτνη.

Η επιστολή τους στην Εισαγγελέα:

«Παίρνουμε το θάρρος ως Ομοσπονδία να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με θέματα , που αφορούν στην μη σύννομη , για μια ακόμη φορά , διαχείριση των αδέσποτων ζώων εκ μέρους του Δήμου Βόλου και ειδικότερα εκ μέρους της αρμοδίας Αντιδημάρχου κας Μορφογιάννη

Δυστυχώς την φιλοζωική κοινότητα της χώρας , μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ , τοπικών και εθνικών και φυσικά και την Ομοσπονδία μας , απασχολούν συνεχώς τα τελευταία έτη πράξεις και παραλείψεις του Δήμου Βόλου που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος .

Η Ομοσπονδία λαμβάνει συνεχώς πολλές καταγγελίες από πολίτες του Βόλου αλλά και από το τοπικό Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου « Κόσμος και Φύση» για την στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αδέσποτα .

Τελευταία ενημερωθήκαμε , ότι με πρόσχημα την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ο ανάδοχος της διαχείρισης των αδέσποτων κος Διαμαντής Μπαρού κατόπιν εντολής της αντιδημάρχου κας Μορφογιάννη και με αντιρρήσεις της 5μελούς επιτροπής, ως ο νόμος ορίζει , περισυλλέγει αδέσποτους σκύλους , που ήδη έχουν στειρωθεί και επανενταχθεί , φέροντες και ηλεκτρονική σήμανση , που διαβιούν ήσυχα και δεν προκαλούν προβλήματα με την συμπεριφορά τους , που έχουν μάθει να ζουν στο περιβάλλον τους και που φροντίζονται από εθελοντές πολίτες με στόχο την επανένταξή τους αργότερα , κατά πάγια τακτική του Δήμου , σε περιβάλλον μη οικείο γι αυτά , σε ακατάλληλες περιοχές , όπου δεν μπορούν να επιβιώσουν καταπατώντας την κείμενη νομοθεσία , πράττοντας κατά το δοκούν και τις προσωπικές τους αντιλήψεις για τα ζώα , παραδίδοντας στους πολίτες μαθήματα ανυπακοής στους νόμους και απόψεις γι αυτά ευθέως αντιευρωπαϊκές , που κατ ουδόλως συμβάλλουν στο σεβασμό που οφείλουμε στην ζωή κάθε έμβιου, πολύ περισσότερο έμβιων πλήρως συναισθανομένων , που η δική μας εγκληματική συμπεριφορά και ανευθυνότητα τα κατέστησε αδέσποτα .

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα ,
Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στην Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου .
Η μεταφορά των ζώων αυτών από το χώρο , όπου ζούσαν πιθανόν με αντίτιμο προς τον ιδιοκτήτη τους , το στρες και η αγωνία στα οποία επί μακρόν χρονικό διάστημα υποβάλλονται από τον συνωστισμό κόσμου και από άλλες ενέργειες, συνιστούν βάσει του νόμου 1197/81 παθητική κακοποίηση αυτών .

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εκδώσετε εισαγγελική παραγγελία απομάκρυνσης των ζώων αυτών από την φάτνη , για τον επιπλέον λόγο , ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων και η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού κάλλιστα μπορούν να αποδοθούν με μη ζώντα ζώα .

Προστρέχουμε σε Σας και ελπίζουμε στις άμεσες ενέργειές Σας για την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους των αρμοδίων του Δήμου Βόλου, τόσο για τις πράξεις , που αναφέραμε παραπάνω , όσο και για τα γενικότερα θέματα διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία) και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών Σωματείων”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το