Τοπικά

Συνελήφθη ο ιδιώτης που λειτουργεί το Καταφύγιο αδεσπότων στις Γλαφυρές

DSC04473

Συνελήφθη πριν από λίγο ο ιδιώτης που έχει αναλάβει τη λειτουργία του δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές. Ο Νίκος Πολύζος συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του φιλοζωικές οργανώσεις που χθες έκαναν αυτοψία στο Καταφύγιο και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας των ζώων.

Στο μεταξύ, έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα Βόλου κατέθεσαν εκπρόσωποι φιλοζωϊκών οργανώσεων για την κατάσταση που αντίκρισαν χθες στο δημοτικό Καταφύγιο των Γλαφυρών. Η αναφορά φέρει τις υπογραφές αυτοπτών μαρτύρων και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια χθεσινής αυτοψίας στο Καταφύγιο και τη γύρω περιοχή, όπου βρέθηκαν ψόφια, αποστεωμένα και διαμελισμένα τουλάχιστον 15 ζώα, σύμφωνα με την εκτίμηση κτηνιάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων ζητούν να επιτραπεί η είσοδος μελών των φιλοζωικών σωματείων στο Καταφύγιο για την περίθαλψη των ζώων.

Ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου αναφέρει για τη χθεσινή αυτοψία:

Χθες 18/10/15 έγινε επίσκεψη στο δημοτικό «καταφύγιο» αδέσποτων ζώων  στις Γλαφυρές του Βόλου από πολίτες και μέλη φιλοζωικών σωματείων εντός και εκτός Βόλου. Η κατάσταση που αντίκρισαν ήταν πέρα από κάθε εφιαλτικό σενάριο. Μέσα στα κλουβιά ήταν υποσιτισμένα και αδύναμα ζώα και στο χώρο γύρω από το «καταφύγιο» υπήρχαν σκελετοί και πτώματα ζώων σε πλήρη αποσύνθεση. Παρούσα ήταν η υπάλληλος του «καταφυγίου» και απών ο υπεύθυνος-ανεύθυνος ιδιώτης που είχε αναλάβει τη διαχείριση του. Ζητήθηκε  η παρέμβαση του εισαγγελέα που όμως δεν πραγματοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία η οποία μετέβη στο χώρο. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις δέκα ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικός έλεγχος από μέλη Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και από τα δυο φιλοζωικά σωματεία. Πλέον, δεν μιλάμε για κακή διαχείριση του «καταφυγίου», αλλά για ποινικά αδικήματα. Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί πως θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα.

Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε…

Λίβελος Μπέου με φόντο τα πτώματα ζώων

Με μια ανακοίνωση-λίβελο ο Αχ. Μπέος επιτίθεται σήμερα εναντίον των φιλοζωϊκών οργανώσεων που έφεραν στο φως τις σοκαριστικές εικόνες από το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές, με τα κουφάρια να μαρτυρούν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται τα ζώα.

Η ανακοίνωση:

Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.

Παρά την τεράστια προβολή που προσπάθησαν να δώσουν οι γραφικοί της τοπικής παραδημοσιογραφίας και στην «κινητοποίηση» της Κυριακής μόλις καμιά 50αριά περίεργοι ήρθαν από άλλες περιοχές να προστεθούν στις ιδιαίτερες τοπικές μορφές, όπως του Κλημόπουλου και του Δούρα (!!!) και καμιά δεκαριά αναρχικών, για να διαμαρτυρηθούν για τη δήθεν κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων.

Φαιδρότητα χωρίς όρια.

Οι πολίτες του Βόλου αναγνωρίζουν στη σημερινή Δημοτική Αρχή μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα, μια προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της κοινής λογικής, που θέλει τις ανάγκες των ανθρώπων να προηγούνται από αυτές των ζώων.

Και τέτοια ανάγκη, και αναφαίρετο δικαίωμα, είναι οι πολίτες να περπατούν, να διακινούνται σε κάθε σημείο της πόλης χωρίς τον κίνδυνο να δεχτούν επιθέσεις, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, από επικίνδυνα ζώα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και ενδεχομένως και για την ίδια τους τη ζωή.

Ως Δημοτική Αρχή και παρά την προφανή λυσσαλέα υπονόμευση που δεχόμαστε στο έργο μας, από τους γνωστούς περιθωριακούς κύκλους, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε και σύντομα θα ολοκληρώσουμε το έργο μας για μια πόλη ασφαλή και καθαρή, πάντα, όμως, με προσοχή και φροντίδα για τα άτυχα αυτά ζώα, που ας μην λησμονούμε στιγμή έχουμε ευθύνη όλοι μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το