Αθλητισμός

Στον εισαγγελέα οι φάκελοι για ποδηλασία, τένις και μπάντμιντον

ÊÏÍÔÏÍÇÓ  ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÍÅÏ ÁÈËÇÔÉÊÏ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ

Καθόλου ευχάριστα δεν έρχονται τα νέα από τους οικονομικούς ελέγχους που πραγματοποιεί το υφυπουργείο Αθλητισμού στις ομοσπονδίες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αποκάλυψε ότι θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα εισαγγελέα έχουν εντοπιστεί ήδη σε τρεις αθλητικές ομοσπονδίες και ο έλεγχος συνεχίζεται.

Μάλιστα είπε, ότι στον Εισαγγελέα έχουν ήδη διαβιβαστεί οι φάκελοι για τις ομοσπονδίες του μπάντμιντον, του τένις και της ποδηλασίας, ενώ όπως τόνισε, «είναι σε εξέλιξη και οι άλλοι έλεγχοι, καθώς η εικόνα που προκύπτει δεν είναι ευχάριστη» και υπάρχουν σοβαρές καταστάσεις, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του εισαγγελέα. Υπάρχουν οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καταλογισμό ποσών που δεν δικαιολογούνται, μεταχρονολογημένες επιταγές κ.ά.».

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως έχουν ευθύνη και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών» και ανέφερε ότι πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου τους είχε καλέσει σε συνάντηση για να ακούσει τις δικές τους απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο ο έλεγχος να εντοπίζει «ασύλληπτες καταστάσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και διαβίβασε τους φακέλους στον εισαγγελέα.

 Σημείωσε επίσης ότι από το 2009 δεν είχε γίνει έλεγχος και γι’ αυτό ανασυστάθηκε το ελεγκτικό συνέδριο. Δυστυχώς, λόγω του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων και της αποψίλωσης του δημόσιου μηχανισμού, η ταχύτητα με την οποία προχωρεί η διαδικασία είναι μικρή. «Εύχομαι να μην καταλογιστούν ποινές και να περιοριστούν σε διοικητικά και οικονομικά μέτρα, αλλά δεν μπορούσα να κρατήσω αυτούς τους φακέλους με όσα το πόρισμα ρητά ανέφερε. Ετσι, όλες οι ομοσπονδίες θα ελεγχθούν».
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το