Τοπικά

Στον ΕΛΓΑ Λάρισας για δηλώσεις απωλειών οι κτηνοτρόφοι της Αγχιάλου

Ο Αντιδήμαρχος Περιφερειακών Ενοτήτων Αργύρης Κοπάνας ενημερώνει τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός» τα ακόλουθα: «Με την υπ’ αριθμ. 6949/20-9-2020 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Βόλου, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα της Νέας Αγχιάλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σχετικά με τις ζημιές, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, των οποίων έχει πληγεί το ζωϊκό κεφάλαιο, θα πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον ΕΛΓΑ Λάρισας (τηλ. 2410231300 εσωτ. 2), προκειμένου να δηλώσουν τις απώλειες των ζώων τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μελισσοκόμους της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημίες.
Για τις ζημιές, που έχουν υποστεί στο πάγιο κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση στον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ προσκομίζοντας τον ακριβή αριθμό των ζημιωθέντων προϊόντων και των παγίων.

2. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις (αμπέλια, ελιές, αμυγδαλιές, καρυδιές κλπ) θα πρέπει να προσέρχονται στο γραφείο του Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Νέας Αγχιάλου (κο Στέλιο Δράγνη τηλ. 2428350311) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έχοντας μαζί τους τη δήλωση καλλιέργειας 2020, προκειμένου να υποβάλλουν την σχετική δήλωση ζημιάς, τόσο για την απώλεια παραγωγής όσο και για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο.

3. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε εκτός αποζημίωσης ΕΛΓΑ – ΚΟΕ μεταφερόμενα εργαλεία, εξοπλισμό, που δεν είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της αγροτικής εκμετάλλευσης, σε αυτοκίνητα, αγροτικά οχήματα, αντλίες γεωτρήσεων και οικίσκους καθώς και σε σωλήνες άρδευσης, μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της γραμματείας της Δ. Ε. Νέας Αγχιάλου (κα Ελένη Γιαννακοσιάν τηλ. 2428350333) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες προκειμένου και γίνει καταγραφή των ζημιωθέντων αντικειμένων.

4. Για όσους έχουν υποστεί ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευές, εντός των προσεχών ημερών θα ανοίξει ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα δηλώνονται ηλεκτρονικά οι ζημιές από τους πληγέντες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το