Τοπικά

Στον Δήμο Βόλου «περνά» το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου

Εν μέσω αντιρρήσεων από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση να αποσταλεί στη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ η επικαιροποίηση επανακαθορισμού των ορίων της χερσαίας ζώνης Λιμένος Βόλου και η τροποποίηση της από 19/11/2002 Σύμβασης Παραχώρησης που συνάφθηκε μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Λ.Β. Α.Ε. Στην ουσία με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να «περάσει» στην αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, το σχέδιο απόφασης θα διαβιβαστεί στα συναρμόδια υπουργεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προς διατύπωση γνώμης σχετικά με την πρόταση του ΟΛΒ, επί της μεταβολής των ορίων της χερσαίας ζώνης, ώστε να επικαιροποιούνται στοιχεία που έχουν προκύψει από τη νέα τοπογραφική αποτύπωση.

Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΒ Α.Ε. το μέλος κ. Άννα Μαρία Καλλιανού δήλωσε ότι απέχει λόγω έγκρισης του θέματος από τη Γενική Συνέλευση. Επίσης, τονίστηκε, ότι «αναφορικά με την απαίτηση σύνταξης κτηματογραφικού διαγράμματος σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΕΝ, η οποία ικανοποιείται μόνο μερικώς με το νεότερο τοπογραφικό σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα της Δ.Τ.Υ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε., ενέχει ο κίνδυνος το ΓΕΝ να επανέλθει ζητώντας τεχνικές διορθώσεις.
Να αναφερθεί ότι «λευκό» ψήφισαν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αρ. Μπασδάνης Αριστοτέλης, Κων. Καραγιάννης και Σπ. Φράγκος.
Επισημαίνεται πως η περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας δεν εμπίπτει στον καθορισμό, καθώς προτείνεται η συνολική εξαίρεσή της, αφού από σημείωμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ο.Λ.Β. Α.Ε. προκύπτει πως τα προς έγκριση τοπογραφικά αποτυπώνουν το όριο της χερσαίας ζώνης που έχει εγκριθεί με τη σχετική απόφαση της Γ.Σ. του Μετόχου, κατά το έτος 2018 και τα νέα τοπογραφικά προσαρμόζονται στις παρατηρήσεις του Γ.Ε.Ν. και δεν επιφέρουν καμία άλλη αλλαγή στα όρια της χερσαίας ζώνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σωκρ. Αναγνώστου «ουσιαστικά με την επικαιροποίηση επανακαθορισμού των ορίων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βόλου, εξαιρείται το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και μετά τις σχετικές εγκρίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, τα συναρμόδια υπουργεία και το ΓΕΝ, θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου. Το ΤΑΙΠΕΔ ζητούσε την αλλαγή ώστε να χαραχτεί ο αιγιαλός και η παραλία και να μπει τέλος στο θέμα του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου» προσέθεσε ο ίδιος.
Να αναφερθεί ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν εξαιρείται το τμήμα του Εκθεσιακού Κέντρου που εντάσσονταν στη χερσαία ζώνη του λιμένα Βόλου.
Όλα τα προαναφερόμενα για τον νέο καθορισμό οριογραμμής αιγιαλού στη ζώνη λιμένος αποτυπώθηκαν σε νέο τοπογραφικό διάγραμμα, που η σύνταξή του ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου από τοπογράφο – μηχανικό και θεωρήθηκε τόσο από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΟΛΒ Α.Ε. όσο και από την αναπληρώτρια διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το