Ελλάδα

Στον «χορό» των F-35 η Ελλάδα – Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτηθούν

Tην δυσφορία του για την αποβολή από το πρόγραμμα των F-35 εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για τα μαχητικά 5ης γενιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα αναμένεται να απασχολήσει στο μέλλον συνολικά την ελληνική κυβέρνηση: «το F-35 είναι ένα αεροπλάνο μαχητικό πέμπτης γενιάς και σύντομα η πρόσκτηση εναέριων οπλικών συστημάτων πέμπτης γενιάς θα απασχολήσει όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά την ελληνική κυβέρνηση συνολικά διότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ».

Σύμφωνα με τον Αντιπτέραρχο της Ελληνικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Ιατρίδη ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35, έχουν την δυνατότητα να προσβάλουν στόχους από μεγάλη απόσταση, με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τα εχθρικά αεροσκάφη καθώς έχουν την ικανότητα “stealth”.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη του επίσκεψη ως Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δυναμιτίζει το κλίμα εκ νέου η Άγκυρα
Την πρόθεσή της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες εντός και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έρχεται να επιβεβαιώσει το αίτημα της κρατική πετρελαϊκής εταιρείας της γειτονικής χώρας που ζητάει από το Πολεμικό Ναυτικό να δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για να πραγματοποιήσει έρευνες.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το αίτημα είναι για τις 15 ΑΥγούστου και πιθανότατα στην περιοχή να κινηθεί το ερευνητικό σκάφος “Uruc Reis”.

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: F-35ελλάδα

Πρόσφατα άρθρα

Eγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση “Εγεννήθην εν Σκιάθω”

Εγκαινιάζεται την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών από…

11 Ιανουαρίου 2024

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις Διεθνείς Εκθέσεις FOOD EXPO 2024 και «OLIO CAPITALE 2024»

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στις προηγούμενες διοργανώσεις, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεχίζει τις δράσεις στήριξης…

11 Ιανουαρίου 2024

Πώς το αρχαίο DNA αποκαλύπτει το λόγο για τα υψηλά ποσοστά σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ευρώπη

Η βόρεια Ευρώπη έχει παγκοσμίως το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.…

11 Ιανουαρίου 2024

Ο Αλέξης Κούγιας για την ανθρωποκτονία στον Βόλο – Δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία ανθρώπου ως το θύμα ενώ δεν έχει σχέση με την υπόθεση

Sites και τηλεοπτικές εκπομπές δημοσιοποίησαν φωτογραφία του 33χρονου από το έγκλημα που σημειώθηκε στον Βόλο…

11 Ιανουαρίου 2024

Έμιλι Μπλαντ: Χαμογελούσαν με τον άντρα της στις κάμερες, ενώ της ψιθύριζε «δεν βλέπω την ώρα να σε χωρίσω»

Η Έμιλυ Μπλαντ βρέθηκε στο κόκκινο χαλί με τον σύζυγό της, Τζον Κραζίνσκι, για τις…

11 Ιανουαρίου 2024

Δεύτερο σερί παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με Μονακό δίνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε την αντίσταση της Αναντολού Εφές με 83-76 και απόψε (21.15 Novasports Prime)…

11 Ιανουαρίου 2024