Τοπικά

Στον Άρειο Πάγο η ΔΕΥΑΜΒ για μη καταβολή των αναδρομικών στους υπαλλήλους

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει η ΔΕΥΑΜΒ εναντίον των εργαζομένων για τη μη καταβολή των αναδρομικών από τις περικοπές του 2012. Στη ΔΕΥΑΜΒ άρχισε να εκδηλώνεται κινητικότητα με εργαζόμενους που καταθέτουν διαταγές πληρωμής και αυτό το «κύμα» καταβολής των αναδρομικών θέλει να το ανακόψει η διοίκηση.

Με απόφαση του Εφετείου Λάρισας, κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές που εφαρμόστηκαν το 2012 στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά δεν έχουν λάβει χρήματα ενώ κινούνται νομικά με κατάθεση διαταγών πληρωμής. Μετά τις πιέσεις των εργαζομένων αλλά και εξώδικο που είχαν στείλει στη Διοίκηση της Επιχείρησης, το Δ.Σ. είχε λάβει απόφαση τον Νοέμβριο του 2016, για να αποδοθούν στους εργαζόμενους τα χρήματα από τις περικοπές, όπως αναγνώρισε τελεσίδικα η δικαιοσύνη. Οι περικοπές αφορούσαν 151 εργαζόμενους ενώ πολλοί από αυτούς έχουν φύγει από την Επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης. Το που πρέπει να επιστραφεί στους εργαζόμενους είναι περίπου 4 εκατ. Ευρώ.

Το θέμα της προσφυγής στον Άρειο Πάγο ήρθε προς συζήτηση σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ως εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα. Καταψήφισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιχείρησης Βάγιος Ζεμπέογλου σημειώνοντας πως το θέμα θα μπορούσε να είχε λυθεί χωρίς την προσφυγή της Διοίκησης στον Άρειο Πάγο.

Σημείωσε επίσης πως σε ανάλογη υπόθεση που είχε φτάσει πρόσφατα στον Άρειο Πάγο και αφορά τη ΔΕΥΑ Ξάνθης, δικαιώθηκαν τελικά οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ, ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την καταβολή χρηματικού ποσού σε δικαιούχους εργαζόμενους λόγω της μη χορήγησης γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας για τα έτη 2012,2013,2014 και 2016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το