Ελλάδα

Στον Αρειο Πάγο την Τετάρτη ο Κώστας Πάσσαρης για αναγνώριση ελαφρυντικών

Εκδικάζεται αύριο, 18/11/2020, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε συνολική ποινή 4 ισοβίων και 49 χρόνων κάθειρξης, για τέσσερις ανθρωποκτονίες με πρόθεση, επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τρεις ληστείες κατά συρροή κλπ.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς οι περισσότερες από τις κακουργηματικές πράξεις της υπόθεσης βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Με την αίτηση του, ο Πάσσαρης ζητά την αναίρεση της απόφασης, ισχυριζόμενος ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.
Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες μετά τη συζήτηση και κρίνεται ως πολύ σημαντική διότι σε περίπτωση που η αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε, με ορίζοντα αποφυλάκισης.

Απέναντι στο διαβόητο κακοποιό θα βρεθούν ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης, από την οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του κακοποιού, κατά την απόδραση στο Γενικό Κρατικό τον Φεβρουάριο του 2001. Η οικογένεια Αλεβιζόπουλου είναι η μόνη οικογένεια εκ των θυμάτων του κακοποιού, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή σε βάρος του, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το