Τοπικά

Στον ανακριτή υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ μετά από μήνυση της ΕΡΓΗΛ- Ανακάλυψαν το έργο…που δεν παρέδωσε η εργολαβική εταιρεία

Στις 4 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή εννέα υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ και ένα πολιτικό πρόσωπο, , τον τ. αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά, ως μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του έργου, για να καταθέσουν μετά από μήνυση που είχε ασκήσει σε βάρος τους η εταιρεία ΕΡΓΗΛ, όταν έκριναν με την έκθεσή τους το 2013, ότι η εργολαβική εταιρεία δεν είχε παραδώσει το σύνολο του  έργου που της ανατέθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ.   Η μήνυση είχε κατατεθεί εναντίον των κ.κ. Δ. Κουτσιφέλη, Θ. Χούσιου, Σ. Τζίνη, Δ. Τιλελή, Δ. Οικονομίδη, Αναστασίας Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνας Τσέτη, Ευτυχίας Διομή. Oι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την βεβαίωση αναφορικά με τη παραλαβή του έργου που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ. Όπως είχαν ανακαλύψει μετά από έρευνα, η ΕΡΓΗΛ δεν είχε παραδώσει το σύνολο του έργου που της είχε ανατεθεί και η ΔΕΥΑΜΒ είχε πληρώσει έργο που δεν εκτελέστηκε.

Εν τω  μεταξύ, η ΔΕΥΑΜΒ θα προσφύγει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για την απόρριψη της αγωγής που είχε ασκήσει κατά της τεχνικής εταιρείας. Όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης,  το σκεΠτικό της απορριπτικής απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι κρίθηκε πως υπήρξαν  διαδικαστικές παραλείψεις κατά τα έτη 2007-2008 όσον αφορά στις προθεσμίες υποβολής των αντιρρήσεων από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ενώ επίσης δεν αναγνωρίστηκε η επιμέτρηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.  Μάλιστα έκρινε πως οι τομές που είχαν γίνει (149 στο σύνολο) ήταν πολύ λίγες.

Σχολιάζοντας την απορριπτική απόφαση, η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι η επιμέτρηση έγινε βάσει μαθηματικού τύπου που οδηγεί το στατιστικό δείγμα στο μικρότερο σφάλμα.  Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, μπορεί να κατατεθεί συμπληρωματικό έγγραφο που να εξηγεί αναλυτικά τον μαθηματικό τύπου που χρησιμοποιήθηκε στην καταμέτρηση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το