Τοπικά

Στον ανακριτή ο ψευτογιατρός με δράση στο Πήλιο: Απολογείται συμπληρωματικά για 12 ανθρωποκτονίες

Εξηγήσεις για ένα διευρυμένο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες και ακόμα 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καλείται να δώσει ο 47χρονος «ψευτογιατρός» με δράση και στο Πήλιο.
Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η μεταγωγή του κατηγορούμενου από τις φυλακές στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία στον 1ο ανακριτή ναρκωτικών για τις νέες διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του.

Οι αρχικές αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι παρίστανε το γιατρό και χορηγούσε σκευάσματα από βότανα σε καρκινοπαθείς με το αζημίωτο έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.
Μετά από πολύμηνη έρευνα στη δικογραφία, εκτός από τις αρχικές 3 περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος ασθενής), έχουν προστεθεί και άλλες καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στις ανορθόδοξες θεραπείες του.

Δίωξη σε 15 άτομα για συνεργία
Πρόσφατα, ο ανακριτής ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε συνολικά 15 πρόσωπα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού».
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι γιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών κλινικών, μοναχοί, ακόμα και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής μεγάλου κόμματος, γιατρός στο επάγγελμα. Όλοι τους έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον ανακριτή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ξεγελούσε τα θύματά του παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το