Ελλάδα

Στον ανακριτή η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Mε ρυθμούς ρεκόρ «τρέχει» η ανάκριση για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας με την 7η τακτική ανακρίτρια να καλεί σε απολογίες τους πρώτους κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος.
Τόσο η δήμαρχος Μάνδρας όσο και ο δήμαρχος Ελευσίνας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ την επόμενη εβδομάδα εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει η πρώην περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου.
Ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της απολογίας του κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε θέματα που αφορούν τα γεωγραφικά και τα διοικητικά όρια άλλου όμορου με την Ελευσίνα δήμου. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιώργου Τσουκαλά έχει ως εξής:

«Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθω ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση. θα ήθελα με τον παρόν μήνυμα μου να ευχαριστήσω όσους και όσες μου συμπαραστάθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μετά τη δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος μου, πιστεύοντας στην αθωότητα μου και να εκφράσω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το