Αθλητισμός

Στον «αέρα» τα πρωταθλήματα – Ανησυχία στον Ολυμπιακό Βόλου όσο η ΕΠΟ κωλυσιεργεί

Ούτε μία απλή απόφαση δεν είναι ικανή να πάρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η Εκτελεστική της Επιτροπή ανέβαλε για μία ακόμη φορά τη συζήτηση για το μέλλον της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ αφήνοντας στον «αέρα» τις ομάδες των κατηγοριών αυτών και μεταξύ αυτών και τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τη χθεσινή ημέρα επρόκειτο να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη μορφή που θα έχουν οι επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως η ΕΠΟ ασχολήθηκε μόνο με τη Σούπερ Λιγκ 1 (οι ομάδες θα παραμείνουν 14), αφήνοντας να εκκρεμεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης στις παρακάτω κατηγορίες.
Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός Βόλου ηγήθηκε της πρότασης για τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, σε μία Β’ Εθνική δύο ομίλων, με τις ομάδες να χωρίζονται σε γεωγραφικά κριτήρια.
Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος. Ωστόσο, δεν πέρασε παρότι συγκέντρωσε περισσότερες θετικές από ότι αρνητικές ψήφους, λόγω του ισχύοντος νόμου που απαιτεί πλειοψηφία 3/4.
Οι θετικές ψήφοι ήταν 10 και οι αρνητικές πέντε, από τους εκπροσώπους των Λεβαδειακού, Απόλλωνα Λάρισας, Α.Ε. Καραϊσκάκη, Α.Ο. Τρίκαλα και Δόξας Δράμας. Όμως για να έπαιρνε την έγκριση ως επίσημη πρόταση του συμβουλίου χρειαζόταν οι ψήφοι να είναι τουλάχιστον 12-3.
Εκείνο που παρατηρούμε στην συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι ότι ακόμη και η πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 ήθελε την ενιαία Β’ Εθνική (επτά έναντι πέντε), εφόσον είναι δεδομένο πως και οι τρεις ψήφοι της Φούτμπολ Λιγκ ήταν επίσης θετικοί.
Όμως από τη στιγμή που δεν συγκεντρώθηκε το 75% των ψήφων, η Ένωση έμεινε στην παλαιότερη πρότασή της, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 θα πρέπει να αυξηθούν σε 18, της Σούπερ Λιγκ 2 σε 16 και της Φούτμπολ Λιγκ να μείνουν 14. Μία πρόταση που ούτως ή άλλως είχε απορριφθεί από τον Συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ 1, με την ΕΠΟ να μην τολμά να φέρει αντίρρηση.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ για ενιαία κατηγορία με την Σούπερ Λιγκ 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: Σούπερ Λιγκ 1 18 ομάδες, Σούπερ Λιγκ 2 16 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ 14 ομάδες.
2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Νέα αναβολή από την Ομοσπονδία
Το μεσημέρι η… σκυτάλη δόθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, προκειμένου αυτή να πάρει όλες τις τελικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση. Μία αναδιάρθρωση, που ήδη έχει αρχίσει να συντελείται στις μικρότερες κατηγορίες από τη στιγμή που η ίδια η Ομοσπονδία αποφάσισε την άνοδο και των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής και όχι μόνο τεσσάρων, όπως προβλεπόταν από την αρχική προκήρυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Ωστόσο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν πήραν απόφαση για το μέλλον της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, αφήνοντας στον «αέρα» τις ομάδες που μετέχουν και φυσικά και τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να μην κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, αφού αυτό βάζει εμπόδια στον προγραμματισμό τους.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε πρόταση για αναβολή της λήψης απόφασης για αυτές τις δυο κατηγορίες και η οποία έγινε αποδεκτή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος σε επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 19 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως για δύο ακόμη εβδομάδες, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και αυτές που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές και να αρχίσουν την προετοιμασία τους χωρίς να γνωρίζουν σίγουρα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν. Μόνο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορούσε να το καταφέρει αυτό…

Λύση συνεργασίας της Ακαδημίας με τον Κ. Γάκια
Από την Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου έγινε γνωστή η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Γάκια, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του. Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου είναι η εξής: «Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας της με τον προπονητή των υποδομών κ. Κώστα Γάκια. Η Διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τον κ. Γάκια για την συνεργασία του και του εύχεται καλή συνέχεια στην σταδιοδρομία του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το