Τοπικά

Στον «αέρα» η μεταφορά μαθητών με αναπηρία από ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ – Δεν θα υπογραφεί νέα σύμβαση με Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών με αναπηρία σε σχολεία ΕΕΕΚ και ΤΕΕ για το 2018 από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να μην υπογραφεί νέα σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά το πρόγραμμα να υλοποιηθεί άνευ ανταλλάγματος και μόνο στην περίπτωση που αυτό καθίσταται δυνατό από τεχνικής απόψεως, δηλαδή μόνο αν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα. Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. δημοσιεύτηκε χθες στη «Διαύγεια».

Να αναφερθεί ότι με έγγραφό της η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέστειλε στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ προς υπογραφή παράταση προηγούμενης σύμβασης μεταφοράς μαθητών με αναπηρία σε σχολεία ΕΕΕΚ και ΤΕΕ μέχρι 31-12-2017.
Ωστόσο στις 15-11-2017 η υπεύθυνη τμήματος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ ενημέρωσε τη Διοίκηση ότι για λόγους αδυναμίας τεχνικών μέσων δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η εν λόγω σύμβαση μέσα στο έτος 2018.

Σύμφωνα με το Αριθμ. Πρωτ.4688/18-9-2017 έγγραφο του τμήματος προμηθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς την ΚΕΚΠΑ-∆ΙΕΚ αλλά και σχετική απόφαση του ∆.Σ. της ΚΕΚΠΑ-∆ΙΕΚ πραγματοποιείται μεταφορά μαθητών από τα σχολεία ΕΕΕΚ και ΤΕΕ. Μεταφέρονται με δυο λεωφορεία της ΚΕΚΠΑ-∆ΙΕΚ, 5 μαθητές (4 σε αναπηρικό αμαξίδιο και 1 περιπατητικός) σε καθημερινό δρομολόγιο ξεκινώντας από Λεχώνια και Αγίους Αναργύρους αντίστοιχα. Τις ανάγκες πρωινής μετακίνησης ωφελούμενων των Κ∆ΑΠΜΕΑ Βόλου και Κέντρου ΑμεΑ καλύπτουν τα παραπάνω δυο λεωφορεία (με ασανσέρ 8θέσια) και 1 λεωφορείο 14 θέσεων. Τα ίδια λεωφορεία χρησιμοποιούνται από τους απογευματινούς οδηγούς για τις ανάγκες του Κ∆ΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας. Τη μετακίνηση παιδιών δυο φορές την εβδομάδα από και προς την ΕΛΕΠΑΠ την καλύπτει ήδη λεωφορείο που καθημερινά κάνει τα δρομολόγια ωφελούμενων ΚΗΦΗ Αγριάς (προς το παρόν είναι ακινητοποιημένο σε συνεργείο για επισκευή βλάβης με μεγάλο κόστος). Επιπλέον το ένα από τα δυο λεωφορεία κάνει καθημερινή μετακίνηση τριών παιδιών από το ειδικό τμήμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης, για τα οποία γίνεται ξεχωριστό δρομολόγιο εισόδου και εξόδου λόγω των γευμάτων στον σταθμό.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη Τμήματος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ στο έγγραφό της προς τη Διοίκηση «όλα τα λεωφορεία παρά τη συνεχή συντήρηση, έχουν φθορές και παθαίνουν αρκετά συχνά βλάβες που δυσχεραίνουν τις καθημερινές
μετακινήσεις. Κάποιες φορές λόγω μακράς παραμονής στα συνεργεία χρειάζεται να ακυρωθούν δρομολόγια και να υπάρχει ανάγκη επιλογής ως προς τα δρομολόγια που θα ακυρωθούν και συγκεκριμένα για το αν θα ακυρωθούν δρομολόγια μαθητών ή ωφελούμενων των δομών Κ∆ΑΠμεΑ και Κ∆ΗΦ για τους οποίους σημειωτέον προβλέπεται καθημερινή μετακίνηση και 8ωρη παραμονή στα Κέντρα. Να διευκρινιστεί ότι για την περίπτωση των μαθητών τα λεωφορεία κάθε μέρα πρέπει να είναι στα σχολεία σε συγκεκριμένη ώρα για να αφήσουν και να παραλάβουν τους
μαθητές. Από την καινούργια χρονιά, εάν πραγματοποιηθεί νέα σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάζουν συνεχώς τα λεωφορεία, δεν θα καταστεί δυνατό να είμαστε συνεπείς ούτε στις υποχρεώσεις μετακίνησης των ωφελούμενων των χρηματοδοτούμενων Κ∆ΑΠμεΑ, ΚΗΦΗ και
Κ∆ΗΦ ούτε βεβαίως προς τις υποχρεώσεις μας ως προς τη μετακίνηση των μαθητών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και οπωσδήποτε το γεγονός των υποχρεώσεων της ΚΕΚΠΑ – ∆ΙΕΚ έναντι των ωφελούμενων από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, παρακαλώ όπως αποφασίσετε για την υπογραφή ή μη της νέας σύμβασης με την Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το