Τοπικά

Στόλισαν την παραλία με φυτά – Συμβολική δωρεά από την Επιτροπή Πολιτών στον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου έχοντας υπόψη της το ψήφισμα της 19ης Δεκεμβρίου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χαιρετίζει την Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα για γαλάζιο ουρανό. Η πρωτοβουλία καθιέρωσης της εν λόγω παγκόσμιας ημέρας ανήκει στο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προχώρησε σήμερα στην τοποθέτηση φυτών στον χώρο μπροστά από το Ηρώο της παραλίας του Βόλου. Πρόκειται για μια συμβολική δωρεά εκ μέρους των μελών της προς τον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. «Αποτελεί τη μοναδική ελληνική πρωτοβουλία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη σημαντικότητα του ζητήματος και την καθιέρωση της ημέρας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
(https://tockify.com/cleanairblueskies/detail/20/1599426000000 https://www.cleanairblueskies.org/latest/schedule)

«Οι χώροι πρασίνου συμβάλλουν καθοριστικά στη διασφάλιση μιας καλής ποιότητας αέρα για τους πολίτες.
Είναι ο τρόπος να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Δικαστικές Αρχές, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τους Πολιτευτές του Νομού για την στάση τους που εσκεμμένα οδηγούν σε οικονομική, ηθική και επαγγελματική απαξίωση τα μέλη της Επιτροπής και όσους τολμήσουν να εκφράσουν ανησυχία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Ευχαριστούμε και όσους εκφράζουν και νομοθετούν πολιτικές σε Κυβερνητικό επίπεδο βάσει των οποίων οδηγούν σε υποβάθμιση το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία. Υπενθυμίζουμε ότι οι επιδράσεις της υποβάθμισης επηρεάζουν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και την Οικονομία στερώντας της βιώσιμο χαρακτήρα.
Καλούμε όλους τους Πολίτες του Βόλου να συνδράμουν στη συμβολική δωρεά της Επιτροπής, μεταφέροντας ένα δικό τους φυτό εξωτερικού χώρου αστικού σχεδιασμού στον χώρο έμπροσθεν του κτηρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική συναυλία που στόχο έχει να αναδείξει τον ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος στην Επόμενη Μέρα της πανδημίας COVID-19.
Η δράση έχει σκοπό να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των πολιτών αναφορικά με την αξία διασφάλισης καθαρού αέρα για την ευεξία των κοινωνιών.
Στοχεύει στην παρακίνηση πολιτικών σε επίπεδο Δήμων, Περιφερειών και Κυβερνήσεων προκειμένου να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιδράσεις της στη Δημόσια Υγεία, στο Φυσικό Περιβάλλον και στην Κλιματική Αλλαγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το