Αθλητισμός

«Στολίδι» που αξίζει στη Νίκη θα είναι το ανακαινισμένο γήπεδο «Π. Μαγουλάς»

Ένα «στολίδι» αντάξιο της ιστορίας της Νίκης θα είναι το ανακαινισμένο «Π. Μαγουλάς». Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης και το μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής Φωτεινή Κοκκινάκη μέσω βίντεο στο Nikifc.gr ξεναγούν τους φιλάθλους στο αναμορφωμένο γήπεδο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ακόμη καλύτερες ημέρες στον ιστορικό σύλλογο.

Το βίντεο που επιμελήθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη Κώστας Καραγεωργόπουλος και η ομάδα TechItSerious των αδελφών Τσιντσίνη αρχίζει ως εξής:
«Είναι κοινά αποδεκτό το γεγονός πως η Νίκη είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα στα εγχώρια αθλητικά δεδομένα. Άλλοι θα στηρίξουν το συγκεκριμένο επιχείρημα στις αγωνιστικές της επιτυχίες, άλλοι στον φοβερό λαό της και κάποιοι ίσως στο κοινωνικό και πολιτιστικό της έρεισμα σ’ όλη την ελληνική κοινωνία. Ορισμένοι «ψαγμένοι», όμως, θεωρούν μεγάλο προνόμιο που την καθιστά μεγάλη και εξελίξιμη, το ότι είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες στην ελληνική επικράτεια, η οποία έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Το «Π. Μαγουλάς», η «κλούβα» όπως την αποκαλούν με ποδοσφαιρικό δέος και φόβο οι νυν γηγενείς ποδοσφαιρόφιλοι ενθυμούμενοι το τι έχουν περάσει οι ομάδες στο παρελθόν, αλλάζει μορφή χάρη στο όραμα μερικών Νικιωτών, οι οποίοι με επαγγελματική τεχνογνωσία και αδιάκοπη εργασία αμέτρητων ωρών, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κρατική βοήθεια και δημιουργούν σιγά-σιγά ένα «παλατάκι», που θα το καμαρώνουμε εμείς και οι υπόλοιπες γενιές Νικιωτών που έπονται».

Βενέτης: Έργο που δικαιούται ο κόσμος της Νίκης
Ο Βασίλης Βενέτης μίλησε για τα εξής θέματα:
Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: «Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που κάναμε από την πρώτη στιγμή υπάρχουν κάποιες που φαίνονται και κάποιες όχι, επειδή βρίσκονται κάτω από το γήπεδο, γιατί αφορούν τη δομή του.
Κατ’ αρχήν προσπαθήσαμε να δώσουμε χωροτακτικά μια δομή στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή το γήπεδο είναι απόλυτα τετραγωνισμένο. Οι επίσημες διαστάσεις της ΦΙΦΑ είναι 105Χ65 και το «Π. Μαγουλάς» είναι 103Χ64 αφήνοντας και περιθώρια δύο μέτρων από τα πλάγια και τριών από τα τέρματα. Είναι οι ελάχιστες αποστάσεις για επίσημους αγώνες κι εμείς μεγαλώσαμε το γήπεδο περίπου κατά επτά μέτρα.
Έγινε η κατεδάφιση της Θύρας 3, μία οριοθέτηση με τα κάγκελα και ό,τι σάπιο κιγκλίδωμα υπήρχε ξηλώθηκε. Μπήκαν βάσεις από μπετό ώστε να έχουμε ένα πολύ ισχυρό κιγκλίδωμα.
Από εκεί και πέρα σχεδιάστηκε η νέα Θύρα 3 αφήνοντας ένα περιθώριο 3,5 μέτρων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διάνοιξης του γηπέδου στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η θεμελίωση με γύρω στα 230 κυβικά μπετόν και 20 τόνοι σίδερο και ευελπιστούμε κάτω από τη Θύρα 3 να δημιουργήσουμε χώρους αποδυτηρίων, γραφεία προπονητών, μικρό γυμναστήριο, αίθουσες κλπ. Υπάρχει η μελέτη, που έχει γίνει από αρμόδια τεχνικά γραφεία και τη συμβολή πολλών μηχανικών, ενώ υπάρχει και η προοπτική για μεγαλύτερο έργο, εφόσον πάρουμε κάποιο μεγαλύτερο κονδύλι από οποιονδήποτε φορέα. Αυτή τη στιγμή έχουμε την υποδομή για μία κερκίδα 1.200 θέσεων με περίπου 420 μέτρα στεγασμένα, που θα γίνουν ωφέλιμοι χώροι για τους αθλούμενους. Αυτό γίνεται για να αποσυμφορηθεί όλος ο χώρος της Μαιάνδρου, προκειμένου να δημιουργηθούν καταστήματα προς εκμετάλλευση του Ερασιτέχνη.
Επιπλέον κάναμε παρεμβάσεις περιμετρικά του γηπέδου, όπως κανάλια απορροής προκειμένου να απορρέουν τα νερά από τις δύο πλευρές και προς την οδό Μαιάνδρου, γιατί ήδη έχει μια διαμορφωμένη κλήση το γήπεδο. Αυτό δεν συνέβαινε πριν και το γήπεδο λάσπωνε πολύ εύκολα, ενώ ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν ευδοκιμούσε ο φυσικός χλοοτάπητας που έμπαινε κάθε φορά, καθώς δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή.
Μετά έγινε μια υποδομή για να μπει ο χλοοτάπητας. Πρώτα αποξηλώθηκε το παλιό χώμα, ώστε να μην έχουμε ρίζες και μας προκαλέσουν προβλήματα στον τεχνητό χλοοτάπητα. Κάναμε τις κατάλληλες κλίσεις για να απορρέουν τα νερά και τοποθετήσαμε τον συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς με όλες τις προδιαγραφές ΦΙΦΑ. Απομένει η πιστοποίηση του τάπητα, που έχει καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο κορωνοϊός, γιατί τα συνεργεία έρχονται από το εξωτερικό, είτε από την Τουρκία, είτε από την Αγγλία.
Ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ έχουν γίνει και προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Όσοι ειδικοί το επισκέφθηκαν, μας είπαν ότι έχει γίνει ένα γήπεδο τελευταίας γενιάς πολύ σύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές.
Για τη σκεπαστή: «Υπήρχε κιγκλίδωμα 1,5 μέτρου με κάποια μπετά τα οποία αποξηλώθηκαν. Μεγάλωσε το γήπεδο κατά 1,5 μέτρο, έγινε ο διάδρομος κατά μήκος της κερκίδας, βάλαμε καινούργια κιγκλιδώματα και 500 πλαστικά καθίσματα. Επίσης έγινε και ο φωτισμός του γηπέδου, που είναι αρκετά επαρκής παρά το μικρό κονδύλι που είχαμε στη διάθεσή μας.
Στην είσοδο είχαμε κάποιες ράμπες που έβγαιναν μέχρι το πεζοδρόμιο. Τώρα βάλαμε δύο μεγάλες απορροές, μία στην κεντρική είσοδο και μία στη σκεπαστή, για να φεύγουν τα νερά με τις κατάλληλες κλίσεις».
Για την πρόσοψη του γηπέδου: «Οι παρεμβάσεις που φαίνονται περισσότερο μέχρι στιγμής, είναι χτίσιμο, υποστύλωση, σοβάντισμα και βάψιμο των χώρων της κερκίδας της Μαιάνδρου. Η πρόσοψη πρέπει να είναι όμορφη για να φαίνεται όμορφο και το γήπεδο, όπως αρμόζει στη Νίκη».
Για τη Θύρα 1: «Κατασκευάστηκαν κάποια καινούργια στηθαία, αποξηλώθηκαν κάποια κιγκλιδώματα που εξείχαν, έγιναν λείες επιφάνειες, αλλά σ’ αυτή τη θύρα υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα του γηπέδου, όσον αφορά την υγρομόνωση της κερκίδας. Μάλιστα κάποια στιγμή είχαν δημιουργηθεί θέματα που αφορούσαν τη στατικότητα, αλλά έγιναν οι κατάλληλες ενισχύσεις. Το κονδύλι ήταν αρκετά μικρό και βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, μήπως μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τις εργασίες σ’ αυτό το κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μια νέα παρέμβαση στη συγκεκριμένη κερκίδα, όπου πιθανόν να βάλουμε νέα καθίσματα».
Για τη συμβολή των τοπικών φορέων: «Η Περιφέρεια έδειξε μεγάλη θέληση ώστε να ολοκληρωθεί το γήπεδο. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών, Κώστας Φλαμπούρης, Κώστας Χριστοδούλου, οι επιβλέπουσες Έφη Αντωνίου, Χρύσα Καρούλα, Κερασία Μηλάκα, ήταν πάντα εδώ και ό,τι χρειαστούμε στο μέλλον θα δώσουν όλον τον εαυτό τους, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν είναι απλά ένα έργο που συνήθως γίνεται από την Περιφέρεια, αλλά ένα έργο που απευθύνεται σε μια ολόκληρη περιοχή και σε μία ομάδα που νομίζω ότι είναι η πιο ιστορική στην περιοχή μας.
Η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα, που εκφράζει πάρα πολύ κόσμο και το έργο αυτό το δικαιούται αυτός ο κόσμος. Μπορεί κάποια άτομα να έχουμε μπει μπροστά, αλλά ουσιαστικά το έργο ανήκει στον κόσμο της Νίκης, το οποίο έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα τόσο ιστορική να μη διαθέτει ένα λειτουργικό γήπεδο. Αυτό το αίτημα αφουγκράστηκε η Περιφέρεια και προχώρησε στην υλοποίηση του έργου.
Επίσης ο Θανάσης Λιούπης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβε τι πάει να γίνει εδώ, βρίσκεται δίπλα μας, μας συμπαραστέκεται και μας λύνει αρκετά προβλήματα. Βέβαια όλα αυτά ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2017 με τη μεγάλη βοήθεια του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και άλλων φορέων. Όλοι πάνω από κόμματα έχουν έρθει κοντά μας, ξερούν τη σημασία του έργου και βοηθούν στην υλοποίησή του. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά».
Για το αθλητικό κέντρο: «Έχει αρχίσει από το 2017 μια προσπάθεια της Ερασιτεχνικής με πρόεδρο τον Στέργιο Φάτση, ώστε να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο στη Ν. Ιωνία. Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια και υπογράφηκε μία μίσθωση 20 χρόνων με το οικόπεδο του ΟΣΕ, το οποίο αποτελεί ένα όνειρο πολλών ετών για τη Νίκη Βόλου. Το κέντρο αυτό θα περιλαμβάνει αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν είναι εύκολο και γρήγορο να αποδώσουν καρπούς άμεσα. Είμαστε σε διαδικασία παραλαβής του οικοπέδου του ΟΣΕ, σχέδια και μελέτες υπάρχουν και πιθανόν να υπάρχουν και τα κονδύλια τόσο ιδιωτικά, όσο και μέσω κάποιων επιχορηγήσεων.
Νομίζω ότι θα είναι το επόμενο στάδιο για τη μεγάλη οργάνωση της ομάδας μας, το οποίο θα την κάνει πολύ ισχυρή για να δημιουργηθεί το μέλλον που όλοι οι οπαδοί ονειρευόμαστε. Θα είναι έργο πνοής όχι μόνο για τη Νίκη, αλλά για όλη την περιοχή, γιατί ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί τα παιδιά και τους δημιουργεί μια δεύτερη απασχόληση. Θεωρείται ένα δεύτερο σχολείο, γιατί μέσα από την άθληση δημιουργούνται σωστοί χαρακτήρες. Αυτό είναι μια συνέχιση της παράδοσης της ομάδας μας, δημιούργησε μια κουλτούρα και μια παρέμβαση στην κοινωνία και μας καθιστά διαφορετικούς από άλλες τις ομάδες. Κουβαλάμε μια ιστορία 96 χρόνων και πιστεύουμε ότι μέχρι να συμπληρώσουμε τα 100 χρόνια να έχουμε ολοκληρώσει το έργο με τη συνδρομή όλων».

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα έργα στη Θύρα 3

Κοκκινάκη: Μεγάλη παρέμβαση για ολόκληρη την περιοχή
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε και η αρχιτέκτονας Φωτεινή Κοκκινάκη, που είναι μέλος του Δ.Σ. του ΓΣΒ «Η Νίκη». Αρχικά ζωντάνεψε τις μνήμες που ξυπνά το ιστορικό γήπεδο στην ίδια μέσω του πατέρα της, Μίμη Κοκκινάκη και κατόπιν αναφέρθηκε στο έργο λέγοντας:
«Αυτή στιγμή η άδεια αναθεωρείται με προοπτική να ολοκληρωθεί όλη η κερκίδα στη Μαιάνδρου, κάτω από την οποία θα υπάρχουν χώροι που θα εξυπηρετούν την ομάδα. Έτσι οι υπάρχοντες χώροι θα μπορέσουν να γίνουν καταστήματα ούτως ώστε να μπορεί η Ερασιτεχνική να έχει κάποιο έσοδο από αυτή την παρέμβαση. Εκτός από μένα και τον κ. Βενέτη συνέβαλαν καθοριστικά η αρχιτέκτονας Αναστασία Ακρίβου, οι πολιτικοί μηχανικοί Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Γίδαρης, ο τοπογράφος Ανδρέας Δογκάκης, Νίκος Κατσής και πολλοί άλλοι, όπως ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης, που πλήρωσε τα φορολογικά, γιατί τα υπόλοιπα έγιναν χωρίς χρήματα αλλά με δική μας δουλειά. Ελπίζουμε μέσα στη χρονιά να έχουμε αποτέλεσμα και όσον αφορά τη χρηματοδότηση, γιατί η αναθεώρηση είναι θέμα 1,5 μήνα περίπου» τόνισε η κ. Κοκκινάκη.
«Για μένα το έργο αυτό αποτελεί προσωπικό στοίχημα, ακόμη και για τον πατέρα μου. Θα είναι πολύ μεγάλη παρέμβαση στη Ν. Ιωνία, γιατί ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο δεν θα συγκεντρώνει παιδιά μόνο από τη γύρω περιοχή, αλλά θα βοηθήσει θα γίνει ένας επισκέψιμος χώρος από τα παιδιά όλης της Θεσσαλίας» κατέληξε.

Η Νίκη για τον Γ. Καζανίδη
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καζανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή. Σε αυτή τονίζεται ότι «ο Γιώργος Καζανίδης συνδύασε το όνομά του με σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα, είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής της. Καλό ταξίδι Γιώργο, θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Κεντρική φωτό: Τελευταίας γενιάς είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας στο «Π. Μαγουλάς»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το