Τοπικά

Στόχος τα ποιοτικά κρασιά που θα πωλούνται σε πολύ καλές τιμές

Ξεκίνησε σήμερα στον Βόλο το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τα ποιοτικά κρασιά στην Ευρώπη-η ιταλική εμπειρία» από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το επίτιμο υποπροξενείο της Ιταλίας στον Βόλο και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βόλου. Όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης η περιοχή της Μαγνησίας ενδείκνυται για εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και πρόσθεσε πως το κρασί έχει μεγάλη δυναμική. Πρόσθεσε επίσης πως η τοπική παραγωγή πρέπει να ακολουθεί την τάση στη διεθνή αγορά, δηλαδή να παράγονται ποιοτικά κρασιά και να πωλούνται σε καλές τιμές.


Το συνέδριο πραγματοποιείται παρουσία τριών διακεκριμένων καθηγητών που θα αναλύσουν τις διαδικασίες κατά την παραγωγική διαδικασία των κρασιών αλλά και τις προϋποθέσεις της σωστής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Η κα Κάτια Τσόπελα, επίτιμη υποπρόξενος της Ιταλίας στο Βόλο

Σημειώνεται ότι το συνέδριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο στις 9 το πρωί στο Forum. Τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Camerino Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κος Λούκα Πετρέλι, ομότιμος καθηγητής του Camerino
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το