Ελλάδα

Στο υπουργείο Παιδείας διαδηλώνουν σήμερα οι καθηγητές – Tα αιτήματά τους

Πανελλαδική κινητοποίηση έχει προκηρύξει σήμερα η ΟΛΜΕ, έπειτα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης μεταξύ των προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, για την Αθήνα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, η οποία έχει ορισθεί για τις 14:00 μ.μ., ενώ παρόμοιες συγκεντώσεις έχουν επίσης προγραμματισθεί για όλη την Ελλάδα όπου θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Περιφερειακές διευθύνσεις.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα δύο δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12.00 μ.μ.-14.00μ.μ. και 14.00μ.μ.-16.00μ.μ.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και να καθιερωθούν επίσης στα Επαγγελματικά.

Τέλος, καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των Επαγγελματικών Λυκείων από εκείνους τους μαθητές που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους και ζητεί να μην γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις πόσο μάλλον όταν διανύουμε το μ έσον της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το