Τοπικά

«Στο Βόλο ζούμε με όρους Παλέρμο» – Η Νατάσα Οικονόμου ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για την κατάσταση στο Δήμο

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Βόλο τα τελευταία δυο χρόνια, με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την ομάδα Μπέου, ενημέρωσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η Νατάσα Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι η κ. Γεννηματά με τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.

«Ζούμε με όρους Παλέρμο στο Βόλο. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και λιντσάρεται όποιος έχει αντίθετη άποψη από τη δημοτική αρχή», τόνισε η κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανοχή και κάλυψη της κατάστασης από άλλους πολιτικούς φορείς, κατονομάζοντας ανοιχτά τη Ν.Δ.


Η Νατάσα Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παίρνει θέση απέναντι στα φαινόμενα, ενώ ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά για όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη και αναγόρευση του Βατοπαιδινού Εφραίμ ως επίτιμου δημότη Βόλου, την προηγούμενη εβδομάδα.
«Φαίνεται σαν να μην υπάρχει κράτος. Τόσο η αστυνομία, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, φαίνεται ότι καλύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή την κατάσταση», είπε και υπογράμμισε την ανάγκη μιας πλατιάς αυτοδιοικητικής συμμαχίας που θα δημιουργήσει τις συνθήκες αλλαγής στην πόλη του Βόλου.


Ο τέως δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης αναφέρθηκε στα εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κριτική που ασκείται στον Β. Βενιζέλο, και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να διαφυλάξουν την ενότητα της παράταξης.
Από την πλευρά του ο Αλέκος Βούλγαρης, επίσης πρώην Δήμαρχος Βόλου, υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθεί η ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλα περιθώρια, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης είπε ότι αν δεν υλοποιούνταν η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το σχετικό νόμο, όλα θα ήταν καλύτερα.
Ο τέως Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος αναφέρθηκε στα προβλήματα που επέφερε ο χωροταξικός σχεδιασμός του Καλλικράτη και τόνισε ότι το Πήλιο που εντάχθηκε στο Δήμο Βόλου, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο.


Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας μίλησε γενικότερα για τα προβλήματα και της Αυτοδιοίκησης και για τις επενδύσεις που καρκινοβατούν, όπως ο Αλατάς. Τα προβλήματα της Τ.Α. έθιξε με τη σειρά του και ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης, υποστηρίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεργασίες. Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε μεγάλες ελπίδες για συνεργασίες. «Το βασικό στοιχείο του ΠΑΣΟΚ και το καινούργιο που θα γεννηθεί είναι η παιδεία των συνεργασιών», τόνισε, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια δεν εκπαίδευσε ανθρώπους».
Ο περιφερειακός σύμβουλος Δ. Λουφόπουλος, τέλος, μίλησε για τη μάχη που έδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τις προηγούμενες εκλογές.

 

Απάντηση Δήμου Βόλου

Με αφορμή τα όσα ανέφερε  η Νάτασα Οικονόμου στη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά,  ο Δήμος Βόλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Φυσικά και δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε στις τετριμμένες αθλιότητες της εκπροσώπου του πολιτικού περιθωρίου, Νατάσσας Οικονόμου, που απεγνωσμένα προσπαθεί να συντηρηθεί στην επικαιρότητα, συκοφαντώντας και υβρίζοντας.
Απλώς θα επισημάνουμε ότι εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, τιμηθήκαμε από τους πολίτες του Βόλου ακριβώς γιατί δεν είχαμε καμία κομματική στήριξη, σε αντίθεση με την ίδια και το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που, επάξια είναι η αλήθεια, εκπροσωπεί και αγωνιζόμαστε για το καλό της πόλης χωρίς να υπακούμε σε κομματικά κελεύσματα.
Είναι δύσκολο να το κατανοήσουν η ίδια και οι όμοιοί της, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία την προσγείωσαν με την άγρια αποδοκιμασία τους οι ίδιοι οι πολίτες. Η μόνη έκπληξη που μας προκαλεί είναι το πόσο μίσος κρύβει για την ίδια την πόλη και τους ανθρώπους της και φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να το αναδεικνύει”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024