Τοπικά

Στο Βόλο σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου-Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Νονά” (video)

Η “Πρωτοβουλία Μαγνησίας για την Αριστερή Διακυβέρνηση” διοργανώνει σήμερα στις 7 μμ, στον κινηματογράφο Αχίλλειο ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση προβληματισμού  με θέμα “Προκλήσεις της Αριστερής Διακυβέρνησης στη χώρα μας”. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Στέλιο Κούλογλου. Μετά το τέλος της συζήτησης θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους του Στέλιου Κούλογλου “Νονά”  ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγελα Μέρκελ.

Για το ντοκιμαντέρ

Η Νονά είναι η Μέρκελ και η υπόθεση της ταινίας είναι πως μια άσημη και αδιάφορη με την πολιτική φυσικός από την Ανατολική Γερμανία κατάφερε να γίνει βασίλισσα της Ευρώπης και η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία κάνοντας συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η έρευνα μου ξεκινά από την παιδική ηλικία της Μέρκελ και την Λαική Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου η σημερινή καγκελάριος μεγάλωσε και διαμόρφωσε τις αξίες και την προσωπικότητα της.

-Και τι μαθαίνουμε για τη Μέρκελ στο ντοκιμαντέρ;

Ότι αξιοποίησε όλη την νοοτροπία του συστήματος εξουσίας στην Ανατολική Γερμανία, πρώτα για να κερδίσει τη μάχη εξουσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κι ύστερα να κυριαρχήσει στην Ευρώπη: η εξουσία είναι το παν, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και οι μάζες πρέπει να μένουν απληροφόρητες. Εχω μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ που αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί δεν έχουν ιδέα για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό νότο, θέματα στα οποία επίσης επικεντρώνεται η ταινία. Μέσα από όμως από την ματιά και τα πειράματα της Μέρκελ, που λειτουργεί ακόμη σαν φυσικός. Η Εβελιν Ρολ, η επίσημη βιογράφος και φίλη της Μέρκελ, ομολογεί ότι αντιμετωπίζει την πολιτική ως φυσικός και πειραματίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το