Τοπικά

Στο Βόλο η πρώτη πανελλήνια συγκέντρωση προέδρων εκπαιδευτών οδήγησης

Σε ενωτικό κλίμα το Σάββατο 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόλου η πρώτη Πανελλήνια Συγκέντρωση Προέδρων και μελών ΔΣ των σωματείων εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής.
Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας κ. Ιορδάνη Πολατιδη  ,εκ μέρους του Δ.Σ και ο προγραμματισμός,ενημέρωση και συντονισμός της συγκέντρωσης από τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου κ. Μπίκο Απόστολο. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπίες από 13 σωματεία δια μέσου των Προέδρων τους και όχι μόνο ως εξής:

1)Ανατ. Αττικής – Βασιάκος Γεώργιος και Σκούφος Σωτήριος
2)Βόρειας Αθήνας – Μιχαλοπούλου Ιωάννα
3)Δυτικής Αθήνας – Μπαρογιωργας Θεόδωρος
4)Θριάσιου Πεδίου Αττικής – Πασχάλης Χρήστος
5)Λάρισας – Σφόρτσας Τηλέμαχος
6)Μαγνησίας – Πολατίδης Ιορδάνης και Μπίκος Απόστολος
7)Μακεδνός Θεσσαλονίκης – Ιακωβάκης Θεόδωρος.
8)Νότιας Αθήνας – Χασούρης Στυλιανός και Λαμπρόγιαννης Ελευθέριος
9)Οδική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης – Χριστοδούλου Γεώργιος
10)Πέλλας – Ιωσηφίδης Βασίλειος
11)Πιερίας – Οικονόμου Ευάγγελος
12)Σερρών – Τσιλιγγίρης Κωνσταντίνος και Κυριακίδης Κυριάκος
13)Χανίων – Καραγιαννάκης Ευτύχης και Γαϊτανόπουλος Γεώργιος

Μέσω διαδικτύου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι άλλων έξι σωματείων.

1)Άργους – Τσιόδρας Αθανάσιος
2)Δυτικής Αττικής – Αποστόλου Βασίλειος
3)Δράμας – Δόβρος Βασίλειος
4)Κορίνθου – Σακελλαρίου Θωμάς
5)Μεσσηνίας – Μανούσου Σταυρούλα
6)Πύργου – Σταματόπουλος Αθανάσιος

Μέσω της διαδικτυακής σύνδεσης με δικαίωμα λόγου και παρέμβασης συμμετείχαν στην διαδικασία μεγάλος αριθμός συναδέλφων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι ήταν ορατοί από τους παρευρισκόμενους μέσω βιντεοπροβολής σε γιγαντοοθόνη.

Μεταξύ τους ο ΓΓ της ΠΟΕΟ Χαρμπής Παναγιώτης ο οποίος ξεκίνησε την συνάντηση με την ομιλία του, και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει με λεπτομέρειες την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο. Κατόπιν ανέβηκαν στο βήμα ομιλητές ανα σωματείο που ανέδειξαν την κατάσταση και τα τοπικά προβλήματα ανά περίπτωση αλλά και μετέφεραν την άποψη των μελών τους σχετικά με τα πανελλαδικά φλέγοντα θέματα.
Με την σειρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΥΟΕ κος Χριστοδούλου Γεώργιος ανέλυσε την δυσχερή θέση του εκπαιδευτή στην Ελλάδα απάντησε σε ερωτήματα που προέκυψαν από τις ομιλίες των παρεβρισκομένων με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία, και έδωσε το στίγμα των επικείμενων ενεργειών από εδώ και εμπρός.
Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων ήταν μια απολύτως επιτυχημένη συνάντηση όπου για πρώτη φορά υπήρξε η δυνατότητα συμμετοχής μέσω ψηφιακής εφαρμογής ακόμα και με την μορφή διαλόγου με συναδέλφους, προέδρους και άλλους θεσμικούς αντιπροσώπους σωματείων αλλά και η δυνατότητα παρακολούθησης της συνάντησης από όλους τους εκπαιδευτές, μιας και ο σύνδεσμος (λινκ) είχε κοινοποιηθεί πριν την συνάντηση.
Δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή είχε περισσότερο καταγραφικό χαρακτήρα απόψεων και τοπικών προβλημάτων και προβληματισμών ανά περιοχή δεν υπήρξαν δεσμευτικές αποφάσεις.
Παρόλα αυτά όμως υπήρξε επικαιροποίηση των πεπραγμένων της Κορίνθου από τους κο Χαρμπή και κο Χριστοδούλου στην οποία προτάθηκε η αναμονή λίγων ημερών μέχρι την συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη.
Επίσης σημαντικό ζήτημα που τονίστηκε ήταν ότι τα ασφαλιστήρια που επιβαρύνουν το εκπαιδευτή με ίδιες ζημιές ( μικτή ασφάλεια), δεν είναι σύμφωνα με τον 4599, ο οποίος ξεκάθαρα και σαφέστατα ορίζει ότι η ασφαλιστική κάλυψη βαρύνει τον υποψήφιο οδηγό.
Το πνεύμα ενότητας και το ύφος αυτής της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με συντεταγμένο,πολιτισμένο τρόπο και χωρίς φωνές και φασαρίες, ανέδειξε την προοπτική του κλάδου να ομοφωνήσει και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έτσι ώστε να βγούμε από την δύσκολη θέση που είμαστε.

Το Σωματείο της Μαγνησίας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους, θερμά για την συμμετοχή τους.
Έχουμε την ελπίδα ότι η χθεσινή συνάντηση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τον Βόλο μπορεί να γίνει η αρχή για μια μεγαλυτερη σε εύρος και συμμετοχή συνάντηση -συνέδριο, όπου θα μπορούν όλοι οι συνάδελφοι στην χώρα να συμμετέχουν με φυσική παρουσία ή όχι, για να γίνουμε ένα σώμα και μια φωνή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το