Πολιτισμός

Στο Βελεστίνο το Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Ρήγα Φεραίο

Το Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας, Αρχαιολογία-Λαογραφία -Ιστορία περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Κατά τις εργασίες του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα είναι δυνατόν να προβούν σε πρωτότυπες ανακοινώσεις σχετικά με τις αρχαίες Φερές, το νεώτερο Βελεστίνο με την γύρω περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τη ζωή και το έργο του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή. Το Ζ΄ Συνέδριο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στις εργασίες του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected] τον τίτλο της ανακοίνωσής τους μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2017, με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης θα είναι έως 20΄.
Οι Σύνεδροι, όπως και στα προηγούμενα έξι Συνέδρια, θα είναι φιλοξενούμενοι της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα μεριμνήσει και για τη μετάβασή τους στο Βελεστίνο.
Κατά τις εργασίες του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «ΦΕΡΑΙ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ-ΡΗΓΑΣ» του 2017 παράλληλα θα γιορτασθεί και η επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα καθώς και τη διοργάνωση των σχετικών Διεθνών Συνεδρίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το