Τοπικά

Στο τμήμα της Εισαγγελίας έχουν «κολλήσει» οι εργασίες επισκευών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου 

Στο θέμα της ενίσχυσης της τοιχοποιίας πέριξ του τμήματος του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών (ισόγειο) έχει «κολλήσει» η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του κτιρίου.
Κι αυτό διότι οι παρεμβάσεις που γίνονται από τον εργολάβο του έργου στο εν λόγω τμήμα του κτιρίου, απαιτούν ειδικές προδιαγραφές ασφάλειας, γι’ αυτό και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της 5ης Εφορείας Νεότερων Μνημείων ζήτησε την υλοποίηση αυτών των προδιαγραφών από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι και η υπεύθυνη του έργου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εργασίες στις αίθουσες όπου συνεδριάζουν τα Πλημμελειοδικεία (Μονομελές και Τριμελές), καθώς και το Ειρηνοδικείο, έχουν ολοκληρωθεί και η μοναδική εκκρεμότητα είναι ο οπλισμός της τοιχοποιίας πέριξ του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία.

Πάντως εφόσον δοθούν και οι εν λόγω προδιαγραφές βάσει της μελέτης, η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται εντός τριών ημερών, οπότε και το κτίριο θα είναι έτοιμο στις 16 Σεπτεμβρίου, που αρχίζει το νέο δικαστικό έτος. Χθες για το «πάγωμα» των εργασιών παρενέβη με δήλωσή του και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, που ανέφερε: «Η αποσπασματική συνεργασία υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή των έργων, η έλλειψη συντονισμού και συνακόλουθα οι αποσπασματικές ενέργειες κάθε μίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν αποτελούν καλή προδιαγραφή για τα εκτελούμενα έργα, ανεξαρτήτως μεγέθους, οδηγούν σε τραγελαφικά φαινόμενα και εν τέλει βλάπτουν σοβαρά την εικόνα της δημόσιας διοίκησης στα μάτια του μέσου πολίτη. Η περίπτωση των εργασιών αποκατάστασης σημειακών επικινδυνοτήτων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου νομίζω ότι αποτελεί κλασική απόδειξη των παραπάνω δυσλειτουργικών φαινομένων στον χώρο της δημόσιας διοίκησης, με θύμα τόσο τον πολίτη, όσο στη συγκεκριμένη περίπτωση και την ίδια τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα συνιστούσα εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας των εκτελούμενων εργασιών, δεν μπορώ όμως παρά να επισημάνω, ότι τα όποια προκύπτοντα ζητήματα όφειλαν να έχουν επισημανθεί και αντιμετωπιστεί κατά την έναρξη των εργασιών και όχι στο παρά πέντε της ολοκλήρωσής τους, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εκφράζω την ευχή και την προτροπή, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε το νέο δικαστικό έτος να βρει το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου με πλήρως αποπερατωμένες τις σχετικές εργασίες, τόσο για λόγους εντυπώσεων, όσο και για λόγους ουσίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το