Τοπικά

Στο τιμόνι του ταξί επί 13 χρόνια η Ράνια Βελέντζα

Ακολούθησε ένα επάγγελμα, που την ευχαριστεί, καθώς πάντα της άρεσε να οδηγεί. Η κ. Ράνια Βελέντζα είναι μία από τις γυναίκες οδηγούς ταξί στην πόλη του Βόλου, αλλά και γραμματέας στη διοίκηση του συνεταιρισμού «Volos Taxi».
Συνειδητοποιημένη, εργατική, ίσως και ατρόμητη, η κ. Βελέντζα δεν φοβήθηκε ποτέ στο επάγγελμα, ακόμα και όταν αναλάμβανε τη βραδινή βάρδια. Πήρε την απόφαση να γίνει οδηγός σε ταξί το 2006. «Μου άρεσε πάντα να οδηγώ και το έκανα από μικρή. Άλλωστε και οι πρώτες μου δουλειές είχαν σχέση με την οδήγηση. Έκανα κάποια ταξίδια και ήταν ευχάριστο. Ο άνδρας μου ήταν οδηγός ταξί και αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το επάγγελμα». Ο σύζυγός της ήταν σύμφωνος, ενώ η κόρη της θεωρεί σπουδαίο αυτό που κάνει. «Ο κόσμος το έχει συνηθίσει να βλέπει γυναίκες οδηγούς. Αυτές που θα έπρεπε να πάρουν την εύφημο μνεία είναι οι πιο παλιές. Τότε ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα», δήλωσε και επισήμανε ότι «μπήκε» στο επάγγελμα σε μια καλή εποχή. «Δεν συνάντησα πρόβλημα ούτε από τους συναδέλφους ούτε από τον κόσμο.

Οι πελάτες δείχνουν εμπιστοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες χαίρονται κιόλας». Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ομαδικότητα μεταξύ των συναδέλφων. «Ήξερα πως αν συμβεί κάποιο περιστατικό, θα τρέξουν όλοι. Ένιωθα ασφάλεια. Το ταξί έχει αλλάξει. Έχει εκσυγχρονιστεί και οι συνάδελφοι είναι καλοί επαγγελματίες, σέβονται τους πελάτες και δεν υπάρχει θέμα φόβου για τους πελάτες, ακόμα και το βράδυ». Όλα αυτά τα χρόνια της έχουν τύχει περίεργα, όπως να της δώσουν λάθος διεύθυνση προορισμού. «Μου έχουν ζητήσει μέχρι και να ακολουθήσω κάποιον, αλλά φυσικά αρνήθηκα. Αυτό που μου έμεινε, είναι μία ηλικιωμένη, που ήθελε να την πάει στο χωριό της «ένας λεβέντης» και όχι ένα κορίτσι». Η κ. Βελέντζα αναφέρθηκε και στην «κακή συνήθεια» μερίδας των οδηγών, να κινούνται στη λωρίδα των λεωφορείων και των ταξί. «Έχω δει να γίνονται προσπάθειες από την Αστυνομία και από τον Δήμο. Αυτό που έχει σημασία, είναι να γίνουν προσπάθειες από τους οδηγούς ΙΧ. Πρέπει να μπει στο μυαλό των ανθρώπων, ότι δεν αφορά μόνο την καθυστέρηση των αστικών λεωφορείων, του ΚΤΕΛ και των ταξί, αλλά των ασθενοφόρων και της Πυροσβεστικής σε έκτακτα περιστατικά».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίδομα ανεργίας – Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 -νωρίτερα από ποτέ- θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης…

30 Νοεμβρίου 2023

Εφιάλτης για τους γονείς τα προϊόντα νικοτίνης που πωλούνται ελεύθερα στην αγορά

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη λιποθύμησαν από στικ νικοτίνης,…

30 Νοεμβρίου 2023

Πλήρης μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου – Τι είπε για την «ουδετερότητα» Τσίπρα

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου,…

30 Νοεμβρίου 2023

Βόρειο Σέλας ξανά στον ουρανό της Ελλάδας: Ποιοι θα απολαύσουν το ουράνιο υπερθέαμα

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα απόλαυσαν, πριν λίγες εβδομάδες οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν…

30 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από την πρώτη του…

30 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: «Να μην αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης η επιστολική ψήφος – Η ηθική μας ΚΟ είναι 47 βουλευτές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδειξε «ανοιχτός» στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σημειώνοντας στην…

30 Νοεμβρίου 2023