Τοπικά

Στο τελικό στάδιο η προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου στο Αχιλλοπούλειο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο συντονισμός και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών έργων του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείου Βόλου υπό τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Κ. Καραμπάτσα. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη των επιτροπών και της ομάδας υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με επικεφαλής τον Τ.Ανδριώτη. Τόσο ο κ. Καραμπάτσας, όσο και ο αναπληρωτής διοικητής Χ. Μπαλής εξήραν το έργο και τις προσπάθειες των στελεχών που ολοκληρώνουν – όπως τόνισαν – την υλοποίηση των ενταγμένων έργων με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο και ταχύτατους ρυθμούς.
Όπως ειδικότερα τονίστηκε, επιτεύχθηκαν χρόνοι ρεκόρ στη ολοκλήρωση των διαγωνισμών και μέσα σε δέκα μήνες προωθήθηκαν σοβαρά θέματα:
• Στο θέμα της προμήθειας νέου Αξονικού Τομογράφου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το Γ.Ν. Βόλου διεξήγαγε το σχετικό διεθνή διαγωνισμό και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης του αναδόχου (ο φάκελος αποστέλλεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την Πέμπτη 4-12-2014), έχοντας κερδίσει όλα τα στάδια των ενστάσεων και προσφυγών .
• Στο έργο «Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός» του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει η οικονομική αξιολόγηση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας εφόσον, δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές, το τέλος Ιανουαρίου 2015.
Ο διοικητής ζήτησε συνεχή και καθημερινή συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει απόκλιση από τους αρχικούς στόχους. Παράλληλα, εστίασε την προσοχή των στελεχών στον προγραμματισμό – σχεδιασμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο, όπου και εκεί – όπως είπε – απαιτείται να δείξουν παρόμοιο βαθμό αποτελεσματικότητας για τη διεκδίκηση νέων έργων για το Νοσοκομείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το