Τοπικά

Στο Τεχνολογικό Μουσείο το 3ο ΓΕΛ Βόλου – Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι μαθητές από το Μόναχο

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Μουσείο του Μονάχου στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Η Νανοτεχνολογία σήμερα, χρήσεις και εφαρμογές» πραγματοποίησαν πριν μερικές εβδομάδες μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου με συνοδεία καθηγητών τους. Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση του Γερμανού ειδικού ξεναγού ο οποίος σε απλά αγγλικά που όλα τα παιδιά κατανοούσαν εξηγούσε τις απαρχές της τεχνολογίας και ιδιαίτερα στη Γερμανία αρχίζοντας από τα ορυχεία, τις μηχανές, τον ηλεκτρισμό και τις άπειρες εφαρμογές του, το Ζέπελιν, τα πρώτα αεροπλάνα και ιδιαίτερα εκείνο του Ριχτχόφεν ή κόκκινου ιππότη, βαθυσκάφη έρευνας, και το πρώτο υποβρύχιο των Γερμανών στο 1ο παγκόσμιο πόλεμο όπου ολόκληρη τομή του υπάρχει στο μουσείο.
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην αίθουσα της αστρονομίας και των υπολογιστών και οι μαθητές δεν κουράζονταν με τίποτα. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ευχήθηκαν να μπορέσουν και άλλοι μαθητές από τα σχολεία της περιοχής μας να επισκεφθούν στο εγγύς μέλλον το μεγαλύτερο Τεχνολογικό μουσείο της Ευρώπης. Αξίζει να τονιστεί πως το μήκος των διαδρόμων είναι 17 χιλιόμετρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το