Τοπικά

Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σωματείo Καθαριστριών Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου καθαριότητας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ταξικών σωματείων, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στη Δ.Ε.Θ., στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών αναφέρει: H κυβέρνηση της Ν.Δ. με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα για προσφέρει απλόχερα νέα προνόμια στο κεφάλαιο και τους εξοπλίζει με νέα όπλα σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Ανοίγει νέο γύρο πολέμου με την εργατική τάξη, σαρώνει και ανατρέπει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Θέλουν γρήγορα να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις και στον τομέα της καθαριότητας είναι προ των πυλών. Όνειρο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των δημάρχων σε όλη τη χώρα είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Ιδιωτικοποίηση που θα υποβαθμίσει την υγεία και την υγιεινή των κατοίκων και των παιδιών, θα ξεχαρβαλώσει τις εργασιακές σχέσεις οδηγώντας σε απολύσεις, αύξηση των συμβασιούχων συναδέλφων με μισθό- επίδομα των 200 ευρώ. Την ώρα μάλιστα που οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι τεράστιες.
Όταν μας μιλάνε για ανάπτυξη ΝΔ όπως και ΣΥΡΙΖΑ, εννοούν όλα τα παραπάνω. Στο μίγμα που θα χρησιμοποιήσουν διαφέρουν. Όλοι μαζί ‘δεξιοί και αριστεροί’ μιλάνε για ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη, νέα Ελλάδα. Είναι αυτοί που σου βγάζουν λάδι την Ευρωπαϊκή Ένωση και σου μπαλώνουν τις ευθύνες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Οι αγώνες του σωματείου μας και συνολικά του ταξικού κινήματος όχι απλά δεν πάνε χαμένοι αλλά εκεί είναι που βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική. Αγώνες ταξικοί, απέναντι στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ με κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Ενωμένοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, να υψώσουμε τη δικιά μας λαϊκή συμμαχία. Αυτή που χτίζουμε καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Βάζοντας καθημερινά μπλόκο στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.
Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ’ την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ”

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει το Σάββατο από το Δημαρχείο Βόλου (13:30). Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα σωματεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το