Τοπικά

Στο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο θα συμμετέχει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στο νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες. Η κινητοποίηση, όπως αναφέρει ο σύλλογος “γίνεται ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” των επιχειρηματικών ομίλων”.

Στην ανακοίνωσή του ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών επισημαίνει:
“Οι δύο απεργίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αποκάλυψαν τα σχέδια εργοδοσίας, κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Πρόκειται για μέτρα που υλοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, φακέλωμα των εργαζομένων, ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.
Αυτή η νέα επίθεση αφορά άμεσα κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας.
Για τα κέρδη τους μας καταδικάζουν να ζούμε χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το