Τοπικά

Στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία η 53χρονη καθαρίστρια

Στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία βρίσκεται από το πρωϊ η 53χρονη καθαρίστρια που βρήκε από τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η αίρεση της ποινής της στον Άρειο Πάγο. Σε δηλώσεις της τόνισε το πρωϊ πως θα συνεχίζει να παλεύει στη ζωή της και θα βρει εργασία καθώς δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί στο δημόσιο. «Μου πήραν τα συντάξιμα χρόνια, με έδιωξαν από τη δουλειά, μετά από 20 χρόνια και δικάστηκα κιόλας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι εργάζεται από 29 χρονών και ότι από τα έξι της χρόνια μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο. «Η ζωή προχωράει, θα ψάξω να βρω εργασία» είπε σε δηλώσεις της ενώ ερωτηθείσα αν θα διεκδικήσει τη θέση της στο Δημόσιο απάντησε: «Θα το ήθελα, μακάρι να μου την έδιναν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας  με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, η οποία είχε φυλακιστεί μετά την καταδίκη της σε 10ετή κάθειρξη για απάτη σε βάρος του δημοσίου.

“Η Δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η προηγούμενη απόφαση της, η οποία κρίθηκε σχεδόν ομόφωνα απάνθρωπη και προκάλεσε ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης προς την καθαρίστρια, σημαντικό ρόλο στο οποίο, έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ενέργειες  της Επιτροπής Δικαιωμάτων του οι οποίες συνέβαλλαν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Θεωρούμε ότι με την  απόφαση αυτή διορθώνεται μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας εργαζόμενης γυναίκας που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στη γυναίκα αυτή, καθώς η υπόθεσή της αναμένεται να εκδικαστεί εκ νέου από τον Άρειο Πάγο”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το