Ελλάδα

«Στο σφυρί» εργοστάσια, καράβια και ραδιοφωνικοί σταθμοί

Εκπλειστηριάζεται το πολιτιστικό κέντρο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο – Η οικογένεια Ακκά χάνει την Ελληνική Υφαντουργία – Οι απόγονοι του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα – Εκποίηση τριώροφου ακινήτου στο Κολωνάκι της Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης – Τίτλοι τέλους για Βήμα FM – Στο σφυρί η βίλα με πισίνα του Αθανάσιου Πρωτόπαπα
Οι πλειστηριασμοί για χρέη επιταχύνονται με γοργούς ρυθμούς με τις τραπεζικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπέρβαση του στόχου των 20.000 που έχει τεθεί για φέτος.
Με μία γρήγορη ανάγνωση μόνο στους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς θα ανακαλύψει κανείς να συμπεριλαμβάνονται «ηχηρά» ονόματα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν να βρίσκονται αντιμέτωποι είτε με την απώλεια του συνόλου ή τμήματος των επιχειρήσεων τους είτε με της προσωπικής τους περιουσίας.

Το πολιτιστικό κέντρο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο

Μεταξύ αυτών ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο οποίος εξακολουθεί να πληρώνει ακριβά την κατάρρευση της Μηχανικής, που μεσουρανούσε την προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να εκπλειστηριαστεί το πολιτιστικό κέντρο που είχε δημιουργήσει ο επιχειρηματίας στο Ν. Φάληρο, όπου γεννήθηκε. Πρόκειται για οικόπεδο 466 τμ περίπου μέσα στο οποίο υπάρχει κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο καθώς και τρεις θέσεις πάρκινγκ στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Λ. Ειρήνης 35, λίγα μέτρα απ’ το σταθμό του ΗΣΑΠ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 800.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank και η οφειλή για την οποία γίνεται ο πλειστηριασμός φθάνει τα 712.130 ευρώ.

Η οικογένεια Ακκά χάνει την Ελληνική Υφαντουργία

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα και μία απ’ τις μεγάλες εταιρείες υφαντουργίας της χώρας. Πρόκειται για την Ελληνική Υφαντουργία της οικογένειας Ακκά. Με επισπεύδουσα την Alpha Bank σήμερα είναι προγραμματισμένοι δύο πλειστηριασμοί που αφορούν την ακίνητη περιουσία αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στα Γιαννιτσά. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το σύμπλεγμα της ακίνητης περιουσίας του εργοστασίου προσδιορίσθηκε στα 4,45 εκατ. ευρώ και η αντίστοιχη για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία στα 3 εκατ. περίπου.

Οι κληρονόμοι Αγούδημου

Την ίδια ώρα οι απόγονοι του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Σήμερα είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός πολυώροφου κτιρίου επί της Λ. Μεταξά 52, του οποίου την επικαρπία έχει η σύζυγος του πρόσφατα αποθανόντος εφοπλιστή, Ανθή Μαρία, και την ψιλή κυριότητα η κόρη του Αλκμήνη. Το ποσό της οφειλής για το οποίο η Alpha Bank εκκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού φθάνει τα 4,48 εκατ. ευρώ. Η πολυώροφη οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια – γκαράζ, ισόγειο, τρεις ορόφους καθώς και δώμα. Λειτουργούν σε αυτό καταστήματα και γραφεία. Το οικόπεδο φθάνει τα 1.149 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 442.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας και 1.77 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας.

Αθηνά ΑΤΕ κατά οικογένειας Πρωτόπαπα

Στο σφυρί σήμερα όμως βγαίνει και η βίλα με πισίνα του Αθανάσιου Πρωτόπαπα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς με τιμή αρχικής προσφοράς που υπερβαίνει τα 1,9 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του επιχειρηματία και της Αθηνά ΑΤΕ (υπό απορρόφηση από την J&P ΑΒΑΞ) που είναι και η επισπεύδουσα.
Πρόκειται για οικόπεδο 1.700 τ.μ. που φιλοξενεί οικοδομή – μονοκατοικία (υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφος) με πισίνα.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε λίγο μετά την εξαγορά από την Αθηνά ΑΤΕ της Τεχνικής Ένωσης, της εταιρείας που είχε ιδρύσει η οικογένεια Πρωτόπαππα. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι Τεχνική Ένωση είχε μεγάλη «μαύρη τρύπα» και ότι την είχε εξαγοράσει με πλασματικά οικονομικά μεγέθη.

Καρούζος… συνέχεια

Επίσης σήμερα η Alpha Bank προχωρά στην εκποίηση τριώροφου ακινήτου στο Κολωνάκι της Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης διενεργώντας συνολικά 14 πλειστηριασμούς από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις από 3.000 ευρώ που αφορούν αποθήκες και φθάνουν μέχρι τις 302.000 ευρώ για διαμέρισμα στο ίδιο ακίνητο. Η συνολική αξία του ακινήτου που βγαίνει στον σφυρί ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ.

Τίτλοι τέλους για Βήμα FM

Τίτλοι τέλους μπαίνουν σήμερα για τις Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΉΜΑ FM A.E. με τον πλειστηριασμό του τεχνικού εξοπλισμού του σταθμού. Τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο του εξοπλισμού προσδιορίσθηκαν οι 235.850 ευρώ. Το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση φθάνει τα 136.000 ευρώ περίπου. Επισπεύδων είναι ιδιώτης, εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Εργοστάσια και μονάδες στο σφυρί

Την ίδια ώρα στο σφυρί βγαίνει και το σύμπλεγμα του εργοστασίου της Σερραϊκής Κονσερβοποιίας Οπωροκηπευτικών – ΣΕΡΚΟ ΑΕ που βρίσκεται στο Σκούταρι Σερρών. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς προσδιορίστηκαν τα 4,11 εκατ. ευρώ.

Στα 4,47 εκατ. ευρώ έχει προσδιορισθεί επίσης η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα της Αφοί Μιχαλάκη Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για οφειλή 500.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι αγροί της «ΣΑΟΣ»

Από το ηλεκτρονικό σφυρί σήμερα περνούν και τρεις αγροί της ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία του Φώτη Μανούση. Οι αγροί βρίσκονται στο δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank, η οποία φιλοδοξεί να αντλήσει τουλάχιστον 1,16 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα ως τιμή πρώτης προσφοράς για τα τρία ακίνητα προσδιορίστηκαν τα 346.000, 540.000 και 278.000 ευρώ περίπου αντίστοιχα.

1,9 εκατ. για το «Θεόφιλος»

Το επιβατηγό – οχηματογωγό «Θεόφιλος» έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Αιγαίο. Σήμερα το πλοίο, που ανήκει στη ΝΕΛ, εκπλειστηριάζεται με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,9 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση της τράπεζας είναι λίγο πάνω απ’ το 1 εκατ. ευρώ.

E-auction για τάνκερ και πλοίο ξηρού φορτίου

Σήμερα στο πρόγραμμα όμως είναι να εκπλειστηριαστούν ακόμη ένα τάνκερ, ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου καθώς και ένα mega-yacht.
Το Τάνκερ με όνομα «MGI ONE» και σημαία Λιβερίας ανήκει στην εταιρεία Experienced Services Inc με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί τα 2,8 εκατ. δολ.

Το πλοίο ξηρού φορτίου με όνομα «ANGELIC GRACE» και ελληνική σημαία ανήκει στην εταιρεία Angeliki Charis Investment Corp. με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία από τη Σιγκαπούρη Orix Investment and Management Private Ltd για οφειλή 3,25 εκατ. δολ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν τα 5,5 εκατ. δολ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το