Τοπικά

«Στο σφυρί» από την Εφορία διαμέρισμα στον Βόλο- Θα βγει τον Ιανουάριο, για οφειλές ιδιωτικής εταιρείας στο Δημόσιο

Συνεχίζονται παρά τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών ασφαλιστικών ταμείων, του Δημοσίου, αλλά και τραπεζών. Μετά το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που «βγάζει στο σφυρί» δύο ακίνητα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, έρχεται η Εφορία να «βγάλει στο σφυρί» ακόμη ένα ακίνητο οφειλέτη, στις 25 Ιανουαρίου 2017.

Με την είσοδο του νέου έτους ξεκινούν πάλι οι πλειστηριασμοί ακινήτων και μάλιστα με τον υφιστάμενο τρόπο, εκτός κι αν εφαρμοστεί η νέα διαδικασία του πλειστηριασμού μέσω του διαδικτύου.
Πάντως στο πινάκιο ενημέρωσης του Ειρηνοδικείου Βόλου αναρτήθηκε πλειστηριασμός ακινήτου οφειλέτη της Εφορίας από τον Βόλο και συγκεκριμένα μιας ιδιωτικής εταιρείας, για συνολικό ποσό οφειλής 474.321 ευρώ.
Πρόκειται να «βγει στο σφυρί» στις 25 Ιανουαρίου διαμέρισμα κεντρικό στον Βόλο, εμβαδού 543,78 τετραγωνικών μέτρων και αξίας 120.000 ευρώ και με αντικειμενική αξία 84.218 ευρώ. Επίσης μαζί «βγαίνει στο σφυρί» αποθήκη του εν λόγω διαμερίσματος, εμβαδού 3,30 τ.μ. και αξίας 700 ευρώ και με αντικειμενική αξία 436,59 ευρώ.
Άγνωστο πάντως είναι αν πρόκειται για πρώτη κατοικία του οφειλέτη. Τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ορίστηκε το ποσό των 96.000 ευρώ για το διαμέρισμα και των 560 ευρώ για την αποθήκη.
Ο πλειστηριασμός θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Βόλου.
Όπως έχει δημοσιεύσει η «Θ», περίπου 100 μεγάλα ως επί το πλείστον ακίνητα βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών στη Μαγνησία, προκειμένου να «βγουν στο σφυρί» το επόμενο εξάμηνο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή οι τράπεζες θεωρούν πως μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν το κάνουν.
Σύμφωνα με υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών του Βόλου περισσότερα από 200 ακίνητα ιδιοκτητών που είναι κακοπληρωτές τραπεζών, μπορούν να βγουν στον πλειστηριασμό άμεσα, με στόχο κυρίως να πιεστούν οι κάτοχοί τους, να έρθουν σε συνεννόηση με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Νομικών, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι επισπεύδουσες για τα δύο τρίτα των πλειστηριασμών, που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. Από την επεξεργασία δείγματος των πλειστηριασμών που έχουν δημοσιευθεί, προκύπτει ότι αρκετά ακίνητα είναι εμπορικά ή βιομηχανικά, ενώ σε ό,τι αφορά τα σπίτια, πρόκειται για ακίνητα άνω των 200.000 ευρώ, όχι πρώτη κατοικία και για οφειλές πολλαπλάσιες της αξίας του ακινήτου που πλειστηριάζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το