Τοπικά

Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Βόλου

Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνει ο Δήμος Βόλου από αύριο το πρωί λόγω της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμος Βόλου εντάσσεται στις περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου καθώς τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 215 στις 5 Απριλίου σε 338, καταγράφοντας αύξηση 57,21%.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου,  σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, δεν αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο:

“Οι αλλαγές που επιφέρει η ένταξη της περιοχής μας στο βαθύ κόκκινο ΔΕΝ αφορούν τα μέλη μας και είναι οι κάτωθι:
✅ Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop).
✅ Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, εξαιρούμενων των φαρμακείων και των super market, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
👉Είμαστε σε αναμονή της νέας ΚΥΑ η οποία μόλις εκδοθεί θα αποσταλεί στα email των μελών μας.
Συνάδελφοι, είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου”.

Σημειώνεται ότι η ισχύς της ΚΥΑ είναι μέχρι τις 19 Aπριλίου και ενδέχεται από τη Δευτέρα να εκδοθεί νέα.

Τα μέτρα στο «βαθύ κόκκινο»
Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» ή αλλιώς στο «βαθύ κόκκινο» προβλέπονται τα ακόλουθα μέτρα:
-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
-Μετακίνηση μέσω SMS στο 13033 για τους έξι γνωστούς λόγους.
-Ανοιχτά τα Λύκεια με self test
-Λειτουργία λιανεμπορίου πλην εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώληση εκτός καταστήματος μέσω click away εντός καταστήματος με click in shop. Επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
-Ανοίγουν οι σχολές οδηγών από Δευτέρα 19 Απριλίου με self tests
-Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
-Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
-Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
-Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης και μετάβαση κατόπιν ραντεβού.
-Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς χρήση οχήματος.
-Λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, με sms και χωρίς χρήση οχήματος.
-Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το