Τοπικά

Στο πρόγραμμα MeDryDive συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού

Στο πρόγραμμα MeDryDive (ή από ξηράς κατάδυσή μου), που έχει στόχο την προώθηση και ανάδειξη της υποβρύχιας πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής, θα συμμετάσχει ο Δήμος Αλμυρού και προς αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία «ATLANTIS CONSULTING S.A» για συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Το πρόγραμμα MeDryDive προσφέρει εμπειρίες κατάδυσης από ξηράς, με τη χρήση ψηφιακών μέσων, για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου. Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ, μέρος του προγράμματος COSME, το οποίο εργάζεται στον σχεδιασμό ενός νέου είδους, διεθνούς τουρισμού, που συνδέεται με την υποβρύχια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κροατίας και του Μοντενέγκρο, προκειμένου να προωθηθούν ως βασικά αξιοθέατα.
Το MeDryDive καινοτομεί καθώς ενσωματώνει εξατομικευμένες εφαρμογές πολιτιστικής και καινοτόμου βιομηχανίας, όπως εφαρμογές ψηφιακής πραγματικότητας, παιχνίδια και βίντεο σχετικά με το τουριστικό προϊόν. Μέσα από τα παραπάνω, η εμπειρία των τουριστών εμπλουτίζεται, ακόμη και αν πρόκειται για άτομα που δεν ασχολούνται με την κατάδυση είναι βέβαιο ότι αυτή η εμπειρία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Δήμος Αλμυρού, συμμετέχει ήδη, στην από 17-01-2020 προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου δημιουργίας και λειτουργίας τεσσάρων επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων (ΕΕΑΧ), μεταξύ των οποίων είναι και ο ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων). Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις για το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού (ΚΕΕΚ), που λειτουργεί και ως χώρος υποδοχής των επισκεπτών των ΕΕΑΧ αλλά απευθύνεται και σε μη καταδυόμενο κοινό, τεκμηριώνοντας με εποπτικά μέσα τις ενάλιες αρχαιότητες.

Στο πρόγραμμα MeDryDive, συμμετέχουν φορείς της Ελλάδας και Δήμοι του εξωτερικού, εστιάζοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας για την υποστήριξη:
-Της προώθησης και παροχής πληροφόρησης στο κοινό αναφορικά με τις ευκαιρίες τουρισμού στη Μεσόγειο.
-Της ωρίμανσης και ενδυνάμωσης του τοπικού / εθνικού / διεθνούς καταδυτικού
προϊόντος.
-Της τοπικής οικονομίας και τις προοπτικές της Γαλάζιας Ανάπτυξης της χώρας μέσα
από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
-Της διάδοσης των καλών πρακτικών του MyDryDive προς τους επισκέπτες και τις
τοπικές κοινωνίες.
-Της τοπικής οικονομίας και της παροχής νέων θέσεων εργασίας.
Επιπροσθέτως, ο Δήμος Αλμυρού, μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία «ATLANTIS CONSULTING S.A» συναινεί να φιλοξενήσει στο Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού φυλλάδια εικονικής πραγματικότητας προγράμματος και χάρτινα τρισδιάστατα γυαλιά από το έργο MeDryDive.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το