Τοπικά

Στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» το έργο για τη βελτίωση στην προσβασιμότητα γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Tη μεταφορά του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Δήμου Βόλου» από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 18.30. Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, με έγγραφό του στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η μεταφορά από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών 459 ενταγμένων έργων, με την προϋπόθεση της συναίνεσης των δικαιούχων των εν λόγω έργων.
Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται και το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Δήμου Βόλου» οπότε απαιτείται η λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για τη συναίνεση της μεταφοράς του. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.196.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Τα 828.000 € χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και τα 328.000 € αποτελούν ιδίους πόρους του δήμου.
Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει τρία υποέργα:
– Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Πορταριά (θέση Κουτσιμπίτσα) Δ.Ε. Πορταριάς, προϋπολογισμού 250.000€.
– Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα Γλαφυρά Δ.Ε. Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 416.000€.
– Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δράκεια Δ.Ε. Αγριάς, προϋπολογισμού 530.000 €.

Πρόσληψη φαρμακοποιού
Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει επίσης την πρόσληψη ενός ατόμου ειδικότητας φαρμακοποιού ΠΕ, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου», μετά την οικειοθελή αποχώρηση της προηγούμενης υπαλλήλου.
Θα αποφασιστεί ακόμη η παράταση χρηματοδότησης των δύο δομών, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 που εντάσσονται στην πράξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου». Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εγκρίθηκε η 2η Τροποποίηση της πράξης, σύμφωνα με την οποία η διάρκειά της ορίζεται σε πέντε έτη με ημερομηνία λήξης στις 30/06/2023 και παρατείνεται η χρηματοδότηση λειτουργίας των Δομών έως 31/12/2022 με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται πλέον σε 427.440 ευρώ.
Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης η 6η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος προκειμένου να ενταχθεί στα έργα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών το έργο «αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στη Δημοτική Κοινότητα Μακρινίτσας» προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, με χρηματοδότηση για το 2020 από το υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος, θα ζητηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» όπως και το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος» του Δήμου Βόλου.

Διαγωνισμός για την πλαζ των Αλυκών
Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου συνεδριάζει στο Δημαρχείο Βόλου, η Οικονομική Επιτροπή.
Η επιτροπή θα λάβει απόφαση για την «Κατάρτιση όρων διεξαγωγής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της Πλαζ Αλυκών» και την έγκριση όρων διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση 300 εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
Ακόμη, θα εγκρίνει το αποτέλεσμα της δημοκρατίας για την παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και θα παραλάβει τη μελέτη αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία στη Δημοτική Κοινότητα Μακρινίτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το