Τοπικά

Στο «πλευρό» των τριτέκνων ο Κ. Μαραβέγιας – Συναντήσεις με την Ομοσπονδία στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας

Τα αιτήματα των τριτέκνων τέθηκαν υπόψη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.).

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τα δυο κυβερνητικά στελέχη να δεσμεύονται ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση των αιτημάτων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επέκταση των ευεργετικών εκπτώσεων στα ναύλα των πλοίων, ώστε το συγκεκριμένο μέτρο να υιοθετηθεί απ’ όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς όφελος όχι μόνο των τριτέκνων, αλλά και των ίδιων των εταιρειών που στοχεύουν στην αύξηση της επιβατικής κίνησης. Στον κ. Πλακιωτάκη τέθηκε επίσης το θέμα της προστασίας του αμετάθετου για τους λιμενικούς τρίτεκνων οικογενειών, ώστε να μπορούν να υπηρετούν στον τόπο των συμφερόντων τους, ενώ ζητήθηκε να έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση προκειμένου να υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο τους.

Από την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου οι εκπρόσωποι της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. ζήτησαν την ένταξη των Συλλόγων τριτέκνων στις κοινωνικές συμπράξεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ώστε οι ίδιοι οι Σύλλογοι να γίνουν πάροχοι της βοήθειας προς τα μέλη τους. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της συμμετοχής των Συλλόγων στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης αποσυρόμενων φρούτων και κηπευτικών.
Η κ. Μιχαηλίδου αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση επέκτασης του κοινωνικού τουρισμού για όλα τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών, ώστε να μην εξαιρούνται από τη διανομή voucher τα ενήλικα τέκνα, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, συζήτησε με τους εκπροσώπους των τριτέκνων την προοπτική φθηνών εισιτηρίων για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη δυνατότητα αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα τριτεκνίας και το θέμα της μοριοδότησης των τριτέκνων για τη διεκδίκηση μιας θέσης απασχόλησης μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ο κ. Μαραβέγιας για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη στήριξή του στους τριτέκνους και τόνισε ότι θα ασκήσει κάθε πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη σημαντική προσφορά των τρίτεκνων οικογενειών στην προσπάθεια άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση με την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετείχε και ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το