Ελλάδα

Στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ÁÈÇÍÁ-Ç ÆùÞ Êùíóôáíôïðïýëïõ ðáñïõóéÜæåé ôï íÝï êüììá ôçò «Ðëåýóç Åëåõèåñßáò»/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ

«Θα έπρεπε να κρύβονται εκείνοι που εξέδωσαν αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση κατά της Σοφίας Σακοράφα επιχειρώντας να ακυρώσουν έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με το σπαθί της και με την ψήφο των συμπολιτών της» ανέφερε η επικεφαλής της Πλευσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ερωτηθείσα σε συνέντευξη της σε μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ για το «κοινό αίσθημα στην πλειοψηφία των πολιτών που απαιτεί δικαιοσύνη σε σχέση με τα πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία της χώρας», η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί «με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» και συνέχισε ότι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Πλεύση Ελευθερίας στα έξι προτάγματά της, τα έξι δέλτα που είναι τα πανιά του καραβιού του συμβόλου, έχει:
– την Δημοκρατία,
– την Δικαιοσύνη,
– την Διαφάνεια,
– τα Δικαιώματα,
– την Διαγραφή του Χρέους
– την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Η Δικαιοσύνη είναι απαραίτητο στοιχείο για την κοινωνική συνοχή. Το διάχυτο αίσθημα αδικίας και αρνησιδικίας. Το διάχυτο αίσθημα μιας κοινωνίας που εγκαταλείπεται ανυπεράσπιστη από τους κρατούντες, αλλά και το αίτημα απόδοσης ευθυνών, λογοδοσίας και απόδοσης Δικαιοσύνης συγκροτεί αναπόσπαστο στοιχείο της μάχης για την ανάκτηση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία, ούτε Ελευθερία χωρίς Δικαιοσύνη.
«Και αυτό είναι κάτι που σε κάθε ευκαιρία το επισημαίνω ως συλλειτουργός και της Δικαιοσύνης, γιατί έχει αυτή τη στιγμή πολύ ουσιαστική αξία η Δικαιοσύνη όχι απλώς να αποδοθεί, αλλά να αποδοθεί με τη σύμπραξη του λαού».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το